Home / / Politiek Verwoord: PVDA
.

Politiek Verwoord: PVDA

OMMEN – verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Hilbert Moerman van de PVDA aan het woord.

Waarschijnlijk heeft u ze wel voorbij zien komen vorige week zaterdag. De Ommer raadsleden zijn de straat opgegaan om ideeën en wensen binnen te halen over de toekomst van huize het Laar. Hierbij werden veel mooie plannen al binnengehaald, en u kunt nog reageren via de website ommenaanzet.nl. Dit kan nog tot 1 november en doe dit vooral, want het zou zomaar kunnen dat uw idee wordt uitgewerkt en ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Mooi om mee te maken, als je met een hesje met het logo van de gemeente Ommen door het centrum loopt je gelijk wordt geattendeerd op loszittende stoeptegels en boomwortels die de bestrating omhoog drukken. In de wijken kwamen ook andere vragen naar boven, onder andere over speeltuinen en volkstuintjes. Deze vragen zijn doorgezet en u krijgt binnenkort antwoord.
Terwijl de landelijke politiek, op het moment van dit schrijven, gaat beginnen met het formatieproces maken wij ons straks op voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De verkiezingsprogramma’s worden geschreven en kandidatenlijsten samengesteld, mocht u mee willen denken en praten over ons programma , dan bent u natuurlijk van harte welkom. Kijk ook eens op de site van PvdA Ommen. Hierop staat veel informatie en mailen kan naar Hilbert.moerman@ommen.nl. Uw ideeën zijn waardevol en welkom.

Fietsverbinding

De afgelopen week stond het fietsverbindingenplan op de agenda van de raad. Er is gekozen om eerst die fietspaden aan te pakken, die belangrijk zijn voor woon-werk maar vooral ook voor de fietspaden die belangrijk zijn voor de jeugd om naar school te fietsen. De PvdA was en en is het hier helemaal mee eens. Laten wij zorgen voor zo veilig mogelijke verbindingen voor onze jeugd om naar school en weer naar huis te fietsen. En als er dan nog middelen over zijn, dan gaan we kijken naar andere fietspaden die aangepakt moeten worden, bijvoorbeeld fietspaden die vooral recreatief worden gebruikt.

Bijzonder is wel dat, nadat besloten is om de aanpak te doen volgens dit schema er bij het volgende agendapunt een motie aan de orde komt over verbreding van een fietspad welke geen hoge prioriteit heeft, er bij de stemming maar twee partijen tegen waren. U raadt het al: één van deze partijen was de PvdA.

Hilbert Moerman, fractievoorzitter PVDA
Hilbert.moerman@ommen.nl

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.