Home / Uncategorized / Pechduivel blijft sportclub Lemele achtervolgen

Pechduivel blijft sportclub Lemele achtervolgen

Foto: Sportclub Lemele groet het publiek in Marle kort voor de aftrap

MARLE (gem. Hellendoorn) – Rond deze tijd, een jaartje eerder was sportclub Lemele de trotse lijstaanvoerder van 4F, in het voortijdig afgesloten voetbalseizoen. Twaalf maand verder staat de wereld volledig op zijn kop. Doelman Ruan Weelink hoefde een jaargang eerder niet eenmaal de vervloekte gang naar het net te maken. In het huidige seizoen is het tot nu toe kommer en kwel. Vier verliespartijen en een salvo aan tegendoelpunten tegen, die talrijk vallen als rijpe kastanjes op een onstuimige herfstdag.

Voor sportclub Lemele is de zaterdag al een tijdje niet meer de mooiste dag van de week, zo gloedvol beweerd en bezongen door de Acda en de Munnik. Het is voor de Zandeinde-bewoners wachten op het leegstromen van de ziekenboeg en weer op volle oorlogssterkte komen. Maar in de liefde en het voetbal is veel mogelijk. Wie weet kan over een tijdje gesproken worden over het verschijnsel ‘de Ommekeer begon in Marle’. Op fietsafstand, op de Leemkamp in het buurtschap Marle, vallend onder de gemeente Hellendoorn, stond de formatie van trainer Patrick Speetjens tegenover MVV ’69. De oranjehemden zijn al seizoenen achtereen terug te vinden in de onderste regionen van de kelderklasse en tot voor kort een bijna honderd garantie voor drie winstpunten. Onder trainer Rutger Wijkman is een kentering ontstaan. Goed, het seizoen is nog pril, maar de letters MVV staan niet langer voor Marle Verliest Veel, zoals door lolbroeken gekscherend wordt beweerd. MVV ’69 staat na twee winst en evenzovele verliespartijen keurig in de middenmoot van 4F. Respect. Duidelijk is dat sportclub Lemele duidelijk beneden haar stand staat. Speetjens en zijn gevolg willen maar wat graag zo snel mogelijk afstand doen van de rode lantaarn en de eerste winstpunten bijschrijven. De ommekeer bleef uit op de Leemkamp, hoewel de bezoekers het betere van het spel hadden en de beste kansen volgens doelman Weelink. “We kregen echt goede kansen op de openingstreffer. Tim Woudsma had de 1-0 op zijn schoen en Yoran Bakhuis had pech met een bal op de paal. Een kwartier voor tijd komen ze op 1-0 via een strafschop. Wel terecht denk ik, ik pakte een doorgebroken speler.” Steijn velt het vonnis vanaf elf meter. “Het lijkt even later of we toch loon naar werken krijgen als Erik Lubbers gelijk maakt, maar kennelijk moet de gifbeker tot de laatste druppel leeg.” Het noodlot slaat diep in blessuretijd toe als een vrije trap door Arjan Egberts wordt verlengd en de Derbystar binnenkant paal het net in vliegt. Lemele staat op dat moment in ondertal, nadat Remon Kleinlugtenbeld een tweede gele prent incasseert van arbiter Alex van Zijl. Tja, een discussie met een scheidsrechter aangaan is in bijna alle gevallen een ticket richting ellende. Na de 2-1 is het tiental van trainer Patrick Speetjens niet meer dan de aftrap gegund. Tikkie opzij en Van Zijl fluit de wedstrijd tot geschiedenis.

Stand 4F Oost: Achilles ’12 5-13, Daarlerveen 5-12 (17-5), Juventa ’12 5-12 (14-5), Bornerbroek 5-12 (11-6), SV Rijssen 5-10, GFC 5-9 (22-6), MVV ’69 5-9 (10-9), ATC ’65 5-6, Heracles 5-5, Daarle 5-4 (3-9), Blauwwitters 5-4 (9-30), SC Rijssen 5-3 (5-11), SVV ’56 5-3 (7-16) en Lemele 5-0.

Sportclub Lemele ontvangt zaterdag SVV ’56. Op Zandeinde staat de aftrap gepland om 14.30 uur.

Verslag/Foto: Willem Lampe

Lees ook

FC Ommen ontpopt zich in Diepenveen tot heuse cupfighter

DIEPENVEEN – De elfde van de elfde. Opening van het carnavalsseizoen. In het tegen Deventer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.