Home / / PB dorp Dalfsen rondt onderzoek Rondweg Dalfsen af

PB dorp Dalfsen rondt onderzoek Rondweg Dalfsen af

DALFSEN – In de periode maart tot september 2021 heeft een werkgroep onder leiding van Plaatselijk Belang dorp Dalfsen een onderzoek verricht naar de ervaringen van bewoners met de Rondweg. Dat onderzoek is gestart nadat bij Plaatselijk Belang meerdere klachten binnenkwamen van bewoners over de weg.

Bewoners zijn persoonlijk aangeschreven en via allerlei mediakanalen en gesprekken zijn de ervaringen opgehaald. Op vrijdag 8 oktober heeft Wim Duteweerd het eerste rapport overhandigd aan de burgemeester, als voorzitter van de Raad en het college. Ook alle politieke partijen en andere belanghebbenden hebben het rapport inmiddels ontvangen.

Overlast

Uit het onderzoek is onder andere gebleken dat veel inwoners van Dalfsen overlast ervaren van de Rondweg. De klachten gaan over geluidsoverlast, veiligheid en fijnstof. De conclusie van het onderzoek is dat de Rondweg op twee manieren wordt gebruikt die niet met elkaar te verenigen zijn. Dalfsenaren gebruiken de weg als toegangsweg naar de voorzieningen die aan beide kanten van de weg liggen. Daarnaast wordt de weg veel gebruikt als gebiedsontsluitingsweg van Zwolle naar Ommen.
De werkgroep stelt in haar onderzoek dat de enige manier om de Rondweg optimaal en veilig te benutten, betekent dat er een andere oplossing moet worden gevonden voor het doorgaande verkeer. Een nieuwe weg (met brug of tunnel) zou de beste oplossing zijn. Voorbeelden in de regio van aanpassingen zijn bijvoorbeeld de rondweg om Heino of de doorgaande weg die om het centrum van Nijverdal is aangelegd.
De uitkomsten en aanbevelingen uit het rapport zijn te lezen op de website: www.plaatselijkbelangdorpdalfsen.nl/. Reageren op dit bericht of het rapport kan door een mail te sturen naar rondweg@plaatselijkbelangdorpdalfsen.nl.

Foto: Wim Duteweerd van Plaatselijk Belang dorp Dalfsen overhandigt burgemeester Van Lente de uitkomsten en aanbevelingen van het onderzoek naar de ervaringen met de Rondweg.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

One comment

  1. Wat een onzin geluidsoverlast je weet dat die weg er is had er dan niet gaan wonen ook fijnstof is onzin as de weg verlengt word zal de fijnstof nog steeds over het hele dorp waaien en al er straks meer elektrische auto’s worden verkocht is er geen fijnstof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.