Home / / Onderzoek GGD naar gezondheid en welzijn van kinderen

Onderzoek GGD naar gezondheid en welzijn van kinderen

REGIO- Eind vorige week ontvingen zo’n 40.000 ouders en verzorgers van kinderen van zes maanden tot twaalf jaar een uitnodiging van GGD IJsselland om mee te doen aan de kindermonitor. De kindermonitor is een grootschalig onderzoek om te kijken hoe het met kinderen in de regio gaat.

GGD IJsselland doet dit onderzoek in opdracht van de gemeenten in de regio. De GGD onderzoekt hoe het met kinderen in de regio gaat: zitten ze goed in hun vel? Hebben ze vriendjes en vriendinnetjes? Wordt er gepest op school? Spelen ze buiten? Hoeveel tijd zitten ze achter een beeldscherm? Ook vragen ze ouders/verzorgers hoe ze de opvoeding ervaren en wat de impact van corona is op hun kind.

Waarom meedoen?

In dit onderzoek wil de GGD meer te weten komen over de gezondheid en het welzijn van kinderen tussen de zes maanden en twaalf jaar in de regio IJsselland. In 2017 en 2013 deden ze hetzelfde onderzoek. Dit gebeurt nu weer zodat de veranderingen in de gezondheid en het welzijn van de kinderen te volgen zijn. In deze coronaperiode is dit extra belangrijk. De resultaten van het onderzoek helpen eveneens bij het opstellen en uitvoeren van het jeugd- en gezondheidsbeleid. Uit het onderzoek kan bijvoorbeeld blijken dat er extra hulp nodig is voor bepaalde groepen kinderen of dat er in gemeenten extra hulp nodig is, bijvoorbeeld bij opvoeden, voorlichtingsactiviteiten of zorgen dat kinderen meer kunnen sporten. De GGD hoopt dat zoveel mogelijk ouders meedoen aan het onderzoek, zodat er een goed beeld gevormd kan worden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de kindermonitor waaronder de vragenlijst, veelgestelde vragen en de privacyverklaring op de website van GGD IJsselland: www.ggdijsselland.nl/onderzoek

Lees ook

Lampie: Ommermars

In 99 van de honderd ochtenden ben ik als eerste op. Een paar uur later …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.