Home / / Ommen wil kijken naar zuidelijke aansluiting op N348

Ommen wil kijken naar zuidelijke aansluiting op N348

OMMEN – De gemeente Ommen gaat kijken naar de mogelijkheden voor een aansluiting van de zuidkant van Ommen op de autoweg N348 (Raalte-Ommen). Dat blijkt uit het begrotingsoverleg, daarnaast kwamen ook andere onderwerpen aan de orde.

Volgens burgemeester en wethouders leert de ervaring van de afgelopen jaren dat het autoverkeer ondanks maatregelen, de kortste weg blijft volgen om op de bestemming te komen. Verleidingsmaatregelen en ontmoedigingsmaatregelen laten een beperkt effect zien, waardoor de doelstelling om het doorgaande verkeer te verminderen op de Vechtkade niet wordt gehaald.

Zuidelijke aansluiting

Het aanbrengen van meer belemmeringen, bebording of verkeersregels leidt in de optiek van het gemeentebestuur niet tot een voldoende afname van het doorgaand verkeer op de Vechtkade en in de Prinses Julianastraat. Een meer structurele oplossing op de lange termijn is zuidelijke aansluiting op de N348. “Dit betreft geen eenvoudige opgave, voor een verbreding van de verkenning van de mogelijkheden is een budget noodzakelijk in de omvang van 50.000 euro”, aldus het gemeentebestuur.

TIP

Voor het Toeristisch Informatie Punt (TIP) in het Cultuurhistorisch Centrum(CCO) is vanaf 2020 structureel een bedrag beschikbaar van 20.000 euro per jaar. Dit bedrag is in 2020 niet uitgekeerd. Daarom kan het CCO erop rekenen dat dit jaar éénmalig 40.000 euro wordt uitgekeerd voor de inrichting van het TIP in het nieuwe Historisch Museum. In het cultureel centrum Carrousel zijn geen nieuwe huurders toegetreden. Daarom is er nog steeds sprake van enige leegstand. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met huurders in verband met de coronamaatregelen, waardoor er 68.000 euro minder aan huuropbrengsten is binnengekomen. “Uiteraard wordt geprobeerd om de leegstaande ruimtes te verhuren”, schrijven B en W aan de raad.

Eindfeest

In de eerste twee weken van september dit jaar zouden activiteiten plaatsvinden met als doel cultuur- en sportaanbieders een impuls te geven, na de strikte coronamaatregelen en de gevolgen voor verenigingen. Het geplande eindfeest in het centrum van Ommen heeft echter niet plaatsgevonden vanwege coronamaatregelen. Echter in de voorbereidingen zijn al wel bepaalde kosten gemaakt. De verwachting is dat het eindfeest volgend jaar alsnog georganiseerd gaat worden. Het college van B en W vraagt de raad om het hiervoor beschikbare budget van 57.000 euro over te hevelen naar 2022.

Lees ook

Lampie: Ommermars

In 99 van de honderd ochtenden ben ik als eerste op. Een paar uur later …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.