Home / / Lezing theoloog en vogelaar Barend Kamphuis

Lezing theoloog en vogelaar Barend Kamphuis

OMMEN – Op dinsdag 2 november houdt theoloog en vogelaar Barend Kamphuis een lezing met het onderwerp: Hoe heilig is de ibis? God en de vogels.

Barend Kamphuis was al jong gefascineerd door vogels. Als 12 jarige trok hij er op uit met zijn verrekijker en het vogelboekje ‘Zien is kennen’. Nu bijna 60 jaar later doet hij dat nog steeds. Andere kijker, ander boek, maar nog steeds dezelfde fascinatie. Het werd zijn werk om na te denken over God. Lange tijd bleven zijn hobby en werk twee verschillende sporen. Maar hij ging zich steeds meer realiseren dat hij als theoloog naar vogels keek en als vogelaar met theologie bezig was. Tijdens de lezing behandelt Barend Kamphuis drie vragen: Wat heeft God met de vogels te maken? Wat leren de vogels ons over God? En wat betekent dat voor ons? Samengevat: hoe heilig is de ibis? De voordracht vindt plaats in Het Baken aan de Trompstraat 2 in Ommen. Aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis.

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.