Home / / Lezing Martien Hovestad over muziek door de eeuwen heen

Lezing Martien Hovestad over muziek door de eeuwen heen

DALFSEN – Op maandagavond 1 november verzorgt muziekdocent en koordirigent Martien Hovestad een lezing in de Trefkoele+. Het onderwerp is: muziek door de eeuwen heen. De voordracht begint om 20.00 uur en een kaartje kan worden gekocht via de website van Cultureel Café Dalfsen.

Al eerder vertelde Martien Hovestad in de Westermolen over de diverse facetten van klassieke muziek. Onder andere over de ontwikkeling van de symfonie, Nederlandse componisten, etc. Tussen het uitleggen en de verhalen door werd er naar muziek geluisterd. De laatste avond, die over het requiem zou gaan, moest om de bekende reden worden afgelast. Deze staat daarom alsnog op het programma.

Het requiem

Het requiem is van oorsprong een dodenmis, meestal bedoeld voor een uitvaart en als muziekvorm al bekend vanaf het jaar 600. Echter in de loop der tijden ook veel gecomponeerd voor de concertzaal. Wie kent niet de beroemde requiems van Mozart of van Verdi? Belangstellenden die meer willen weten over klassieke muziek – en vooral over het requiem – kunnen maandagavond 1 november naar de Trefkoele+ in Dalfsen luisteren naar de voordracht van Martien Hovestad. Voor toegang is het noodzakelijk een legitimatie en een coronapas te laten zien. Kijk voor meer informatie op

www.cultureelcafedalfsen.nl

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.