Home / / Letter voor Letter: René Karst en Carola Smit treden op

Letter voor Letter: René Karst en Carola Smit treden op

NIEUWLEUSEN – Op 27 oktober zingen Rene Karst en Carola Smit de mooiste Nederlandstalige liedjes tijdens het muziekconcert ‘Letter voor Letter’. Het belooft een feestelijke avond te worden boordevol mooie muziek. Het concert vindt plaats in De Spil en begint om 20.00 uur

Ook worden er ontroerende verhalen verteld over hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven en hoe je daarbij geholpen kunt worden. Het concert is gratis toegankelijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek (www.bibliotheekdalfsen.nl) of via de Infopunten.

Uit volle borst

Het concert begint om 20.00 uur en duurt 2 x 60 minuten met daartussen een pauze van 20 minuten. Kom op tijd in verband met het checken van het coronatoegangsbewijs en het identiteitsbewijs. De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit brengen een feestelijke avond met Nederlandstalige toppers. Vaak zijn de liedjes uit volle borst mee te zingen en altijd zijn ze heerlijk om naar te luisteren. Geniet tijdens dit concert van de muziek, de teksten, inspirerende en ontroerende verhalen over taal, lezen en schrijven. René Karst is bekend van zijn grote hits zoals ‘Liever te dik in de kist’ en ‘Adje voor de sfeer’. Carola Smit en haar muzikant Dick Plat kennen we nog van de tientallen jaren dat ze hit na hit scoorden met BZN.

Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid komt in Nederland helaas nog veel voor. Zo’n 13% van de inwoners van Nederland heeft in meer of mindere mate moeite met lezen en schrijven. Dat is in onze moderne samenleving een steeds groter probleem. Immers, als je moeite hebt met lezen en schrijven is het steeds lastiger om mee te kunnen doen. Er is veel hulp beschikbaar om te leren lezen en schrijven. In het concert wordt aandacht gegeven aan al deze mogelijkheden.

Letter voor Letter wordt georganiseerd door de Overijsselse Bibliotheken en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.