Home / / Langeveen geeft Vilsteren er ongenadig van langs

Langeveen geeft Vilsteren er ongenadig van langs

VILSTEREN – Vilsteren gaf niet thuis tegen het bezoekende DTC ’07. De fusieclub uit Twente was in de meest recente wedstrijd heer en meester op de Molenesch. De thuisclub ging er gezien het spelbeeld uiteindelijk met milde cijfers af, 0-5. Dat voelt niet tof, maar oké, drie keer slikken, snel vergeten en vooruit kijken. Om de frustratie van de kansloze uitglijer weg te spelen kwam een op papier ideale tegenstander naar het pittoreske molendorp, gesitueerd aan de weg van Ommen naar Dalfsen. Langeveen stond voor de ontmoeting met Vilsteren nog altijd op de nul en sluit de rij in 5A. Bedoeling was niet dat de Molenesch een kuuroord wordt voor de kwakkelende equipe van trainer Bernhard Wegdam, maar dat werd het wel.
Vilsteren uit pakte positief uit voor de bezoekers uit de grensstreek, die de eerste driepunter konden bijschrijven. Niets op af te dingen. De equipe van Wegdam was robuuster en speelde volwassener dan de thuisclub, die terugkijkend op de wedstrijd al na 45 minuten bezig waren aan een kansloze missie. De thuisclub was kwetsbaar achterin en kreeg voor de thee drie mokerslagen te verwerken. Bij de 0-1 stond Vilsteren achterin te dutten. Vanuit een vrije trap werd Wessel Waaijer vrije doorgang verleend waarna er voor doelman Hollegien geen houden meer aan was. Hó es, Hollegien? Rowi Hollegien? Dat is een veldspeler toch? Klopt. In principe wel, maar Runherd moet het een tijdje zonder zijn doelman Nick Hendriks stellen, die met zijn gekwetste en ingepakte linkerenkel vanaf de zijkant toekeek. Nood breekt wetten. Hollegien, net terug van een blessure, mocht het onder de lat proberen. Als even na de openingstreffer Waaijer in de zestien baas blijft over Van der Kolk profiteert Dieuwe Oude Nijhuis. Vilsteren zet er niets tegenover en Halloween wordt een regelrechte voetbalhorror als op slag van rust Simon Schröder de Vilsterse afweer, inclusief gelegenheidsgoalie Hollegien voor schut zet. Oké, na de thee richting kantine. Dan kan het nog wel es spoken op de Molenesch. Het zou mooi zijn, het is tenslotte griezelnacht. Maak ze gek, die grenswachters uit Langeveen! De hoop op een verrassing gloeit op, wanneer Jari Vlierman Vilsteren dichterbij schiet. Kan het nog? Jammer dan. De mondhoeken gaan veel te snel weer naar beneden als Oude Nijhuis de ballon vol valse hoop kapotschiet. Een drama in notendop. Thijs Olimulder prikt nummer vijf achter Hollegien. Langeveen verkeert in hoger sferen. 1-5, ongekend. Toch is het slotakkoord voor de thuisclub. Een schrale troost. Mars lijkt serieus van plan zijn flitsende, nieuwe voetbalmuiltjes passend in te wijden. Een goal is teveel gevraagd. Doelman Thijs Averes is op zijn taak berekend. Als de rechterspits van de thuisclub weer eens zijn specialiteit etaleert, achterlijn halen en voortrekken, krijgt Averes hulp van een van zijn verdedigers. Het pakt uit tot een gevalletje ‘van de wal in de sloot’, met een vette knipoog naar de koning van het eigendoelpunt Sven van Beek. 2-5, pfff, soms is het fijn dat er geen scorebord hangt op de Molenesch.
Opstelling, doel: Rowi Hollegien. Achter: Lars Kampman, Mike van der Kolk, Lars Noordman en Rick Kortstee (70. Raymon Bloo). Midden: Nico Nijhoff, Jelle Niens en Justus von Martels. Voor: Wouter Mars, Pim Kamphuis en Jari Vlierman.
Stand 5A Oost zondag: Manderveen 5-13, DTC ’07 5-10, FC het Centrum 5-9, Bentelo 4-7 (13-6), Haaksbergen 4-7 (13-10), TVV 4-7 (8-6), Hengelo 3-6, Langeveen 4-3, Vilsteren 5-3, Marienheem 4-1 en Vosta 5-1.

Zondag reist Vilsteren af naar Enschede. Op sportpark Schreurserve is Vosta de te kloppen ploeg. Het beginsignaal staat gepland om 14.00 uur.

Verslag/Foto: Willem Lampe

Foto: Pim Kamphuis kijkt toe als doelman Thijs Averes door en van zijn eigen verdedigers wordt verslagen, vanuit een voorzet van Wouter Mars

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 6 december zou de fractie van D66 Ommen weer een inloopspreekuur houden in de Carrousel. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.