Home / / Laatste vijftien aanvragen Corona Noodfonds goedgekeurd

Laatste vijftien aanvragen Corona Noodfonds goedgekeurd

DALFSEN – De vijftien aanvragen die binnenkwamen bij de tweede openstelling van het Corona Noodfonds werden op 14 september goedgekeurd door het college van de gemeente Dalfsen. Dit betekent dat afgelopen week 174.735 euro is overgemaakt aan maatschappelijke organisaties uit de gemeente Dalfsen die door de coronacrisis hinder ondervonden, zoals het mislopen van inkomsten.

De gemeente Dalfsen riep in mei 2020 het Corona Noodfonds in het leven om maatschappelijke instellingen financieel te ondersteunen in coronatijd. Dit als een van de weinige gemeentes in Nederland, met een bedrag van 1 miljoen euro.

Waardevol

Wethouder van Leeuwen: “Naar de voetbalvereniging gaan, een boek lenen bij de bibliotheek of een luisteren naar een optreden van een van onze zangkoren; activiteiten die vanzelfsprekend lijken. Toch hadden veel maatschappelijke instellingen uit onze gemeente het in de coronacrisis erg zwaar. Omdat we veel waarde hechten aan de maatschappelijke instellingen in onze gemeente, hebben we het Corona Noodfonds opgezet om financieel te kunnen ondersteunen. We hopen dat we hiermee de maatschappelijke instellingen op weg hebben kunnen helpen, zodat zij al het moois dat zij voor onze samenleving betekenen in de toekomst kunnen voortzetten.”
In maart 2021 werd bij de eerste openstelling van het Corona Noodfonds 327.000 euro overgemaakt naar 25 sportverenigingen en culturele instellingen. In de laatste ronde werd voor 174.735 euro gehonoreerd. De gemeente Dalfsen wacht met een volgende ronde voor het Corona Noodfonds de ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen af.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.