Home / / Kinderboekenweek op CDS Hoogengraven

Kinderboekenweek op CDS Hoogengraven

STEGEREN – Het was deze week Kinderboekenweek, zo ook op CDS Hoogengraven. De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijkse tiendaagse die in de maand oktober plaatsvindt, ter promotie van het kinderboek.

De Kinderboekenweek wordt gehouden om kinderen te stimuleren veel te gaan lezen. Want van veel lezen, ga je goed lezen. En van goed lezen, ga je veel leren. Als je een leuke baan wilt later, is lezen dus erg belangrijk. Lezen is ook goed voor je fantasie en je kan er heerlijk in wegdromen.
Het thema is dit jaar ‘Wat wil ik worden’. Kinderen voor Kinderen heeft er een lied over gemaakt: ‘Worden wat je wil’. Bij de opening van de Kinderboekenweek hebben de leerlingen van de daltonschool in Stegeren meegezongen en meegedanst op dit nummer. Daarna kreeg elke klas een topcadeau om de Kinderboekenweek mee te beginnen. De klas van Finnley Aalbers kreeg het boek ‘Rekenen voor je leven’.

Finnley: “De juffen/meesters hadden zich verkleed als het beroep dat ze wilden hebben als ze geen juf of meester waren. Er waren een kok, schoonheidsspecialiste, bouwvakker, elektricien, zoöloog, onderzoeker en een journalist.’’ De kinderen mochten een beroep uitkiezen en daar een workshop van volgen. De koks maakten een heerlijke pizza. De elektriciens waren hard aan het werk om een windturbine te maken. De schoonheidsspecialisten lakten hun nagels en deden lekkere zalfjes op. De zoölogen waren niet op school, maar aan het onderzoeken in het bos. En de journalist? … Ja, dat kan je wel raden, die heeft deze tekst gemaakt.”

Tekst: Finnley Aalbers

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.