Home / / Kaas van Schut brengt weer een kaaswinkel naar Ommen

Kaas van Schut brengt weer een kaaswinkel naar Ommen

(Advertorial)

OMMEN – Het centrum van Ommen heeft sinds vorig weekend weer een kaaswinkel. Met de naam Kaas van Schut heeft de uit Steenwijk afkomstige Lennart Schut de deuren aan het Kerkplein 8A geopend.

Zelf werkt Schut al tien jaar in de kaas. Hij begon op de markt met een zaterdagbaantje, wat uiteindelijk begin dit jaar uitgroeide tot een eigen bedrijf. “Ik ben al een aantal jaar ondernemer en toen corona mijn vorige bedrijf in de weg ging zitten, besloot ik om volledig de kaas in te gaan”, licht Schut toe.
De 28-jarige Schut wilde al langer toewerken naar een winkel en ging dus kijken wat daarvoor een mooie plek zou zijn. “Waar zitten bijvoorbeeld al kaaswinkels, hoeveel inwoners hebben steden, is er veel toerisme, hoe is de sfeer enzovoort.” In mijn woonplaats Steenwijk zijn al twee kaaswinkels gevestigd, dus dat werd hem niet. Uiteindelijk is het Ommen geworden omdat ik voor mijn gevoel hier echt iets te bieden heb qua specialiteiten, omdat het een gezellig centrum is en omdat er behoorlijk wat toerisme is in de regio.”

Kaas, bier en eieren

De meeste kazen in de winkel komen uit Noord-Holland, omdat daar de grond simpelweg het beste is. “Maar best een aantal boeren uit deze omgeving leveren ook aan de kaasmakerij waar wij de kazen vandaan halen.” De winkel is overigens niet alleen gevuld met diverse soorten kaas. Zo vullen speciaalbieren van Hert Bier uit Putten, omringd door noten en worsten een wand. “Eigenlijk alles voor op en bij een mooie borrelplank”, zegt Schut. Met de producten kunnen ook cadeaupakketten worden gemaakt. En er worden verse biologische eieren verkocht.
Met een stukje kaas en worst werden voorbijgangers vorige weekend verleid de strak ingerichte winkel eens van binnen te bekijken. Toevallige passanten die wat lekkers meenamen voor de zaterdagavond waren er voldoende. “Al is het met kazen toch altijd zo dat het vooral draait om de vaste klanten die gewoon elke week hun kaasje komen halen”, beseft Schut ook. Voorlopig is de winkel aan het Kerkplein geopend op de donderdag, de vrijdag en de zaterdag.

Tekst/foto: Enzio Ardesch

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.