Home / / Ingrid Keestra in het Alzheimer Café

Ingrid Keestra in het Alzheimer Café

DALFSEN – Op maandagavond 18 oktober is er een Alzheimer Café in Zalencentrum de Overkant in Dalfsen. Mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden zijn van harte welkom.

Ook vrijwilligers en professionals die werken met mensen met dementie zijn welkom om mee te praten en/of informatie op te halen. Het thema van deze avond is ‘Mantelzorger der Liefde’.

Thema’s

Tijdens de lezing vertelt spreker Ingrid Keestra over haar boeken ‘Mantelzorger der liefde’ en ‘Het Mantelzorger-Alfabet’ en over haar ervaringen als mantelzorger van haar moeder die vijftien jaar alzheimer had. Ingrid beschrijft – aan de hand van de letters van het alfabet – dingen waar zij tegenaan liep. En vooral hoe ze die obstakels positief probeerde te draaien. Ze neemt het publiek mee langs grote en kleine thema’s waar je mee te maken krijgt als mantelzorger van iemand met dementie. Zelf zegt ze: “Het mantelzorg alfabet maakt hopelijk dingen bespreekbaar, want als je niet open bent, kun je geen begrip krijgen. Het is verder bedoeld anderen, die nog aan het begin van het mantelzorgtraject staan, hoop te geven. Het hoeft niet alleen maar verdrietig te zijn.” De avond is interactief met voorbeelden, vragen en korte filmpjes en met ruimte voor de deelnemers om te reageren.

Het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Algemene informatie over dementie is aanwezig op de foldertafel. Om 19.30 uur start het programma (inloop vanaf 19.00 uur.) De avond duurt ongeveer twee uur en de toegang is gratis.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.