Home / Uncategorized / Ingezonden: Complotdenkers en columnisten

Ingezonden: Complotdenkers en columnisten

OMMEN – Anne Marsman, inwoner van Ommen schreef de redactie een brief waarin hij zijn verbazing uit over de inhoud van twee columns in het Ommer Nieuws en de Dalfser Courant. Hieronder zijn brief.

De afgelopen week vielen mij 2 artikelen op in uw krant, beide ingezonden door columnisten. En ja, helaas gingen ze allebei over dat vreselijke thema corona.
Eerst lees ik hoe Lampie zich openlijk afvraagt hoe argwanend je door het leven kunt gaan als je achter elke gebeurtenis of beslissing een complot ziet. En dat ben ik wel met je eens, (en toegegeven, positief blijven is een heel goed medicijn) maar gezien alle gebeurtenissen in dit land, met een overheid die uit is op totale controle, weet ik dat zo net nog niet. Ik heb de laatste 1,5 jaar dingen zien gebeuren in dit land, maar ook heel duidelijk wereldwijd, die ik niet voor mogelijk heb kunnen houden. Er is echt veel meer aan de hand dan dat we in de gaten hebben, er wordt nu gewoon ontkend en weggekeken. Maar oké, dat is ook maar mijn mening.
Echt Willem, ik hoop je over een jaar weer te spreken. Ik zal deze krant bewaren. Ik hoop dat we dan onder het genot van een biertje samen hebben kunnen vaststellen dat het zo’n vaart niet liep, dat ik schromelijk heb overdreven.

Hellend vlak

Terug naar corona. Het virus – inmiddels van wereldbevolking – vernietigend virus afgezwakt naar een stevige griep – hoort er nu gewoon bij. Het gaat niet weg, we hebben ermee te dealen. Waar ik mij dan steeds meer over verbaas, zijn de absurde, medisch niet te verklaren maatregelen, die (ook politiek) breed gedragen worden en waar iedereen het schijnbaar zomaar mee eens is. Door het virus te kwalificeren als ‘killer’ leeft er bij mensen het idee dat de maatregelen die we genomen hebben, eerlijk en volledig te rechtvaardigen zijn. En dat zijn ze niet. Nu wordt ons een QR code door de strot geduwd, waarmee we steeds meer controle neerleggen bij de overheid. Een hellend vlak. En we hadden toch zo’n hekel aan het systeem in China? We gaan van 3G naar 2G, en op termijn zullen we zien dat alleen vaccineren volgens onze overheid en de WHO nog dé oplossing is. Met allerlei discriminerende maatregelen, een steeds slechter werkend immuunsysteem en ernstige ziektes en/of bijwerkingen tot gevolg.
Een andere columniste, Antoinette, doet er in haar column nog een schepje bovenop en stelt openlijk de vraag “Heeft u ook zo veel onbegrip naar mensen die de COVID prikken weigeren?” Goed bezig Antoinette! Lekker polariseren! Gewoon ongegeneerd en openlijk aanzetten tot discriminatie!

Keuze

Vooral meegaan met de overheid die per 25 september heeft besloten dat een individu op basis van een medische keuze uitgesloten mag worden van deelname aan de samenleving. Ongeacht om welke redenen iemand zich wel of niet laat prikken, dat is een keuze! Een keuze waar jij helemaal niets mee te maken hebt!

Anne Marsman

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.