Home / / Hoe denken senioren over Langer Thuis in Ommen?

Hoe denken senioren over Langer Thuis in Ommen?

OMMEN – ‘Ouderen wonen zelfstandig binnen hun mogelijkheden thuis in een omgeving die bij hen past. Voelen zich fit en vitaal en nemen regie over hun eigen leven’. Dat is wat de gemeente Ommen zich ten doel stelt en in haar toekomstagenda heeft opgenomen.

Maar wat betekent dit nu eigenlijk in de praktijk? Wat is er nodig om dat te realiseren? Om deze vragen te beantwoorden vragen PCOB Ommen, KBO Overijssel en de gemeente Ommen inwoners om actief mee te denken door (anoniem) de online vragenlijst in over de woon- en zorgwensen in te vullen. Deze is te vinden op: www.survio.com/survey/d/vragenlijst-wonen-en-zorg-ommen. De deadline is 7 november

Vragenlijst

Alle inwoners van 65 tot 70 jaar in de gemeente Ommen ontvangen een uitnodiging. Met de antwoorden krijgen PCOB Ommen, KBO Overijssel en de gemeente Ommen een beter beeld van waar behoefte aan is in Ommen-stad en in de kernen. Zo wordt duidelijker wat er speelt op het gebied van wonen, welzijn en zorg en waar prioriteit aan gegeven moet worden. Met andere woorden: het wordt helder wat senioren in Ommen echt belangrijk vinden!

Gesprekken

Naast de vragenlijsten waarmee informatie wordt verkregen, is voor PCOB Ommen en KBO Overijssel ook het ‘goede gesprek’ van belang. Daarom houden zij bijeenkomsten en gaan ze de dialoog aan. Deze vinden plaats op woensdag 17 november in de Carrousel, op donderdag 18 november in het verenigingsgebouw De Garve in Beerzerveld, op maandag 22 november in de Schakel in Lemele en op dinsdag 23 november in het verenigingsgebouw Irene in Witharen. De bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 uur tot circa 21.30 uur. Aanmelden kan via: ihegeman@kbo-overijssel.nl voor 10 november a.s.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.