Home / / ‘Het ultieme doel is bijna gehaald, maar nog niet helemaal’

‘Het ultieme doel is bijna gehaald, maar nog niet helemaal’

Bertus Leijenhorst loopt 230 kilometer voor het dorpje Danes

DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. In een krottendorp, zonder stroom, zonder water, geen werk, geen school. Het dorpje Danes in Roemenië is zo’n dorp met ongeveer 5000 inwoners waarvan ongeveer 1000 Roma. Het zijn mensen die buiten de samenleving staan en aan hun lot worden overgelaten.” Dit vertelde Bertus Leijenhorst uit Dalfsen de redactie van deze krant in juni van dit jaar.

Hij besloot met een sponsoractie zijn steentje bij te dragen in de strijd tegen het onrecht. Met de opbrengst kunnen de structurele lasten in dit dorp worden teruggedrongen. Bertus liep afgelopen zomer daarom de route van de bron van de Vecht (Darfeld) in Duitsland naar de monding van de Vecht (Zwolle) en liet zich sponsoren. “Deze 230 kilometer heb ik voor de helft hard gelopen en de andere helft gewandeld. Vorige week zaterdag hebben mijn zoons en schoonzoons de fietsetappe gedaan en maar liefst 235 km op één dag gefietst.”

Zonnepanelen

Het eerste doel van de actie is om zonnepanelen op het dak van het nieuwe gemeenschapsgebouw in Danes te realiseren. Dit is het buurthuis waar alle activiteiten gehouden kunnen worden en de mensen een plaats van ontmoeting hebben. “We hoopten 28.000 euro op te halen. Helaas hebben we dit niet helemaal gehaald. Daarom doen we een oproep in deze krant: draagt u de stichting ook een warm hart toe? Dan vragen we vrijmoedig om een donatie te doen via de website www.steunactie.nl/actie/perspectief-voor-kansarmen-in-danes-roemenie. Er is namelijk, als wij ook de schouders eronder zetten, voor deze mensen licht aan het einde van de tunnel”, besluit Bertus.

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.