Home / / Het coronavirus slaat toe in de gelederen van sportclub Lemele

Het coronavirus slaat toe in de gelederen van sportclub Lemele

LEMELE – Er valt dit seizoen weinig te lachen op sportpark Zandeinde in Lemele. Laat staan te juichen. Na vijf ontmoetingen staat de ploeg van de debuterende Patrick Speetjens nog altijd op de hatelijke nul. Nee, natuurlijk niet, er is geen blinde paniek. We spreken over de kelderklasse van het zaterdagvoetbal en van daaruit wordt niet gedegradeerd, maar elke sportman wil winnen. En als dat uitblijft begint het gemopper en gezeur. Dat is overal zo, dus ook in Lemele. Draait het eerste als een tierelier, dan heeft dan zijn weerslag op de stemming binnen de club. Maar niet getreurd, het komt heus wel goed op Zandeinde. Als de ziekenboeg leegstroomt en de genezen verklaarde voetballers op zoek mogen naar vorm en ritme. Dus kop omhoog en geen paniek! Niet eerder dan dat de gehaktballen op zijn en de bierpomp dienst weigert. Met SVV ’56 op bezoek was de kans op het eerste winstpunt, mogelijk winstpunten zeker niet denkbeeldig. Met slechts drie sprokkelpunten op het conto loopt het ook bij de Sibculoërs verre van naar wens. De wetenschap dat bij stevige winst de vervloekte rode lantaarn meegegeven kan worden richting Sibculo moest sportclub Lemele sterken. En met een schuin oog naar FC Zwolle, dat mazzelde tegen Heracles (1-0 winst in de extra tijd), het dubbeltje moet toch een keer de goede kant op vallen voor de mannen van Speetjens. Tijn en Noud Klein Horsman, de uitverkoren pupillen van de week, hebben er alle vertrouwen en voorspelden een zege van respectievelijk 3-1 en 2-1. Alles uit de kast om de bezoekende trainer, met de prachtige familienaam Vogelzang een toontje lager te laten zingen.
Helaas. Kon er ook nog wel bij. Past perfect in het rampseizoen tot nu toe. Na de pechduivel heeft ook het coronavirus sportclub Lemele in het vizier. Het duel tegen SVV ’56 werd uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Stand 4F Oost: Juventa ’12 6-15, Achilles ’12 6-14, SV Rijssen 6-13, Daarlerveen 6-12 (17-7), Bornerbroek 6-12 (13-9), GFC 6-10, ATC ’65 6-9 (16-15), MVV ’69 6-9 (10-13), Heracles 6-8, Blauwwitters 6-7, SC Rijssen 5-3 (6-13), SVV ’56 5-3 (7-16), Daarle 5-1 en Lemele 5-0. De na 15 minuten gestaakte wedstrijd SC Rijssen-Daarle 0-1 is niet in de stand opgenomen.

Sportclub Lemele speelt zaterdag in en tegen Daarlerveen. Aanvang 14.30 uur.

Verslag/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.