Home / / Het Boek van de Week

Het Boek van de Week

Margot is ongerust. Ze heeft al een tijdje geen telefoontje meer van haar moeder Mina gehad. Sinds Margot in Seattle woont is het contact met haar moeder in Los Angeles veranderd. Toen ze nog bij haar moeder in huis was, voelde ze zich vaak belemmerd in haar ontwikkeling. De strenge Koreaanse opvoeding, ze had er een vreselijke hekel aan. Maar nu haar moeder de telefoon niet oppakt, weet Margot dat ze actie moet ondernemen. Ze regelt vrije dagen op haar werk en vertrekt samen met Miguel, met wie ze bevriend is, naar Los Angeles.

Vrees

Als ze na een paar dagen aankomen bij de flat waar ze opgegroeid is, wordt haar vrees bewaarheid. Ze treft haar moeder dood aan op de vloer van de woonkamer. Ze heeft er al een paar dagen gelegen, haar hoofdwond ziet er gruwelijk uit. Politie en ambulance worden gebeld, Margot spreekt haar vermoeden uit dat het geen ongelukkige val kan zijn, maar opzet.

Waarom?

Bij de politie krijgt ze weinig gehoor voor haar veronderstelling. Margot kan het er niet bij laten en gaat zelf op onderzoek uit. Langzaam maar zeker komt ze erachter dat ze haar moeder niet echt goed kende. Waarom is Mina Korea ontvlucht? Hoe kwam het dat ze een wees was? Wie zijn de man en het meisje op de foto die er zo beduimeld uitziet dat hij honderden keren bekeken moet zijn? Wie is de man in het overlijdensbericht van een paar maanden geleden? En lijkt Margot niet sterk op hem? Is hij mogelijk haar onbekende vader?
Vragen, vragen, vragen. In de gesloten Koreaanse gemeenschap valt het niet mee antwoorden te krijgen. Zwijgzaamheid en angst voor gezichtsverlies belemmeren Margots speurtocht. Gelukkig is Miguel er, hij spoort haar aan door te gaan.

Strijd

Tussendoor vertelt Mina Lee haar eigen verhaal. We zien hoe ze opgroeit in Korea, we zien hoe ze besluit naar de VS te gaan. We zien haar strijd om het hoofd boven water te houden. Haar baantje in de supermarkt, haar eigen zaak die tijdens de rassenrellen verloren gaat. Haar strijd opnieuw te beginnen. En dat alles met een onverzettelijkheid die bewondering oproept. Het geeft een inkijkje in de Amerikaans-Koreaanse cultuur. In de levenshouding en in de eetcultuur. Want voedsel speelt een heel belangrijke rol en verhoogt zeker de sfeer in deze boeiende roman.

Het boek ‘Het laatste verhaal van Mina Lee‘is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.