Home / / Gratis energiebesparende producten met de 75 euro-actie

Gratis energiebesparende producten met de 75 euro-actie

DALFSEN – “Eigenlijk is het een soort slotoffensief! De 75 euro-actie nadert zijn einde en dus willen we nog even flink scoren”, aldus Ad Zwaga van Dorpen van Morgen. Tot nu toe is de actie succesvol, maar in de subsidiepot zit nog een flink bedrag dat gebruikt kan worden om Dalfsen energiezuiniger te maken.

“Door alle coronamaatregelen was het voor veel mensen niet makkelijk om mee te doen. De winkels waren gesloten of beperkt open. Daarom geven we nu een impuls aan de actie in samenwerking met de fysieke winkels in de gemeente Dalfsen. Winkels die overigens al een flinke bijdrage hebben geleverd aan het tot nu toe bereikte resultaat. Dat alles onder het motto ‘Ledlicht voor de donkere dagen’.” Het slotoffensief, dat Dorpen van Morgen samen met de gemeente Dalfsen organiseert, start op dinsdag 12 oktober en eindigt op 20 december 2021.

Gratis ophalen

Ieder huishouden dat nog niet eerder heeft meegedaan aan de 75 euro-actie kan in zijn voorkeurswinkel een tas met ledlampen en andere energiebesparende materialen ‘gratis’ ophalen. Wel moet men zich op www.dorpenvanmorgen.nl/gratis aanmelden met postcode en huisnummer, zodat gecheckt kan worden of men niet eerder meedeed. Daarna kan men in de winkel naar keuze het pakket ophalen. In overleg met de verkoper kan men ook kiezen voor andere energiebesparende producten, waarbij de 75 euro dan direct wordt verrekend. Wanneer men het ingewikkeld vindt om zich aan te melden dan kan men hulp krijgen bij de infopunten in de kulturhusen in de gemeente Dalfsen en ook de medewerkers in de winkels kunnen daarbij helpen.

Deelnemende ondernemers

Op de site van Dorpen van Morgen staan de zeven deelnemende winkels in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen. Theo Schotman van Provak in Dalfsen is één van de deelnemende ondernemers. “In de afgelopen tijd hebben we al veel klanten geholpen die met de 75 euro-actie meededen. Maar het is mooi dat nu een aantal drempels zijn weggenomen. Zo is het voor de klant makkelijker.” In de winkel is een aparte stand ingericht met energiebesparende producten. “Als consument zou ik het wel weten wanneer je gratis duurzame artikelen op kunt halen in de winkel. Goed voor een duurzamer Dalfsen”, aldus Schotman. “Daar werken we graag aan mee!”
Intussen loopt de gewone actie ook nog door. Dus bij aankoop van energiezuinig witgoed, isolatiemateriaal, zonnepanelen en warmtepompen kan men nog steeds via de gebruikelijke weg 75 euro terugkrijgen. “Op deze manier heeft iedereen kans om mee te doen en een steentje bij te dragen aan een energiezuinigere gemeente”, aldus Zwaga.

Foto: Evert Jan Goos

Theo Schotman van Provak in Dalfsen toont een tas met een aantal gratis te verkrijgen ledlampen. Het is ook mogelijk andere energiebesparende materialen gratis op te halen.

www.dorpenvanmorgen.nl/gratis

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.