Home / / Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ gemeente Dalfsen. De cursus heeft als doel mensen te laten kennismaken met Mindfulness, te leren om meer aanwezig te zijn in het ‘Nu’, waardoor stress kan verminderen en er meer rust en kalmte kan ontstaan.

In het dagelijkse leven worden er vaak veel eisen aan mensen gesteld. Op het werk en thuis, in het gezin en in het sociale netwerk. Hierdoor leven we vaak met een grote snelheid. Dit kan als gevolg hebben dat signalen van (hoge) stress worden genegeerd of zelfs niet meer als signalen worden herkend. Gevolg kan zijn dat iemand overspannen raakt, in een burn-out terechtkomt, maar ook een depressie kan ontstaan. Mindfulness heeft bewezen het psychisch welbevinden te verbeteren en leert mensen adequater omgaan met bijvoorbeeld chronische pijn, stress en somberheid.

Oefeningen

In de cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ worden allerlei oefeningen gedaan waarbij men leert om meer in het hier en nu te zijn. Geleerd wordt om anders om te gaan met gedachten, piekeren en gevoelens. Door de aandacht te richten en de verbrokkelde geest naar één punt te brengen, ervaart men meer rust en kalmte. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en bestaat vooral uit het oefenen van de Mindfulness oefeningen zoals adem- en bewegingsoefeningen. Ook worden ervaringen uitgewisseld die opgedaan worden tijdens de oefeningen. De cursus gaat van start op 28 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. Overige data zijn 4,11 en 18 november 2021. De cursus is geheel kosteloos te volgen oor de inwoners van de gemeente Dalfsen.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en/of aanmelden kan er contact opgenomen worden met het secretariaat van Impluz. info@impluz.nl. 0570 604900. Ook kunt u zich aanmelden via de website www.impluz.nl/cursussen

Lees ook

‘Door de tijd’ het nieuwe boek over Ommen komt later uit

OMMEN – Door de coronapandemie zijn de pakketbezorgers drukker dan ooit. Ook in Ommen rijden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.