Home / / GOUD voor de rookworst van Keurslager Veltmaat!

GOUD voor de rookworst van Keurslager Veltmaat!

(Advertorial)

OMMEN – Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 16 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Veltmaat zeggen dat ze het predicaat GOUD hebben gekregen!

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Elk jaar weer steekt Keurslager Veltmaat veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “Onze rookworsten worden gemaakt van grondstoffen van eigen bodem, ook zit er altijd wat rundvlees in om de specifieke smaak te krijgen”, vertelt Keurslager Veltmaat. Ieder jaar gaat hij voor de perfecte smaak en verbetert hij zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “Zo speelt het aandrogen van de worst een belangrijke rol, wanneer dit niet nauwkeurig gebeurt, dan word de worst niet mooi goudbruin maar vlekkerig. Ook kan er dan een heel vervelende rooksmaak ontstaan”, vertelt de gedreven ondernemer.

Proeven!

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 11 t/m 16 oktober de tweede rookworst gratis! “Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend”, aldus slager Veltmaat.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.