Home / / Geld voor onder meer het Grammofoonmuseum in Nieuwleusen

Geld voor onder meer het Grammofoonmuseum in Nieuwleusen

Cultuurfonds Overijssel steunt 31 cultuur- en natuurprojecten in derde kwartaal 2021

REGIO – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het derde kwartaal van dit jaar voor 86.725 euro bijgedragen aan 31 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.

Enkele opvallende projecten, waar het bestuur van onder de indruk is, is onder meer het Grammofoonmuseum in Nieuwleusen. Het Grammofoonmuseum kan rekenen op een bijdrage van 5.000 euro voor een audiovisuele presentatie bij de entree van haar nieuwe onderkomen in het centrum van Nieuwleusen. Door de AV-presentatie maken bezoekers kennis met de uitvinding en ontwikkeling van het opnemen en weergeven van geluid: van de eerste geluidsopname door Thomas Edison in 1878 tot en met de huidige vorm van streaming via Spotify en andere muziekdiensten. Aan de hand van de presentatie start de rondgang door het Grammofoonmuseum.

Opvallende projecten

Verder is het bestuur onder de indruk van de muziektheaterproductie ‘Tot Tubbig en niet verder’, van de reizende installatie ‘Tolerance Test’ die de hybride fantasiefiguren van Charlotte Schleiffert voor het voetlicht brengt en is er geld beschikbaar gesteld voor de verlenging van de regeling Music Support Overijssel. De volledige lijst met financiële bijdragen uit de eerste ronde is te vinden op: www.cultuurfonds.nl/kwartaaltoekenningen-derde-kwartaal-overijssel

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.