Home / / Felicitaties voor diamanten bruidspaar Roddenhof – Pannen

Felicitaties voor diamanten bruidspaar Roddenhof – Pannen

OMMEN – Op vrijdag 15 oktober feliciteerde burgemeester Hans Vroomen het echtpaar Roddenhof – Pannen met hun diamanten huwelijksjubileum. Afgelopen maandag 18 oktober is het 60 jaar geleden dat Mannes Roddenhof en Jannie Pannen in het huwelijk traden.

Mannes werd geboren in Dalmsholte en Jannie in Besthmen. Tijdens het fietsen op een zondagmiddag ontmoetten de tieners elkaar nabij de Besthmenermolen; vlakbij het huis van Jannie. Na ruim drie jaar verkering werd er op woensdag 18 oktober 1961 getrouwd in het gemeentehuis en in de Hervormde Kerk.

Na het trouwen woonde het stel kort op het erf bij het ouderlijk huis van Jannie. Daarna werd er nog even gewoond aan de Wethouder Paarhuisstraat, alvorens werd verhuisd naar de Evertsenstraat. Daar woonde het stel 53 jaar. Drie jaar geleden verhuisde het echtpaar naar een klein stukje verderop, naar een aanleunwoning aan de westzijde van De Brug. Hier wonen ze in een mooie gelijkvloerse woning en krijgen ze af en toe wat hulp.

Trots

De inmiddels 81-jarige Mannes begon met werken bij boer Verbeek in Dalfsen. Daar werkte hij ruim vier jaar, voordat hij zijn dienstplicht volbracht bij de landmacht. Na de dienst ging Mannes aan het werk bij Ten Cate in Nijverdal. Alvorens terecht te komen bij Plastiform in Ommen. Daar begon hij bij het bedrijf in de Wolfskuil, en verhuisde later mee naar de Nieuwelandstraat. Na er 36 jaar als meubelmaker te hebben gewerkt, ging Mannes met 60-jarige leeftijd in de VUT. Als hobby mocht hij graag bezig zijn met het kweken van onder meer kanaries. Nu doet hij af en toe nog wat werk bij een schoonzoon, door er de varkens te voeren. De nu 80-jarige Jannie deed altijd het huishoudelijke werk. Ze is creatief en houdt van haken en breien.

Het paar kreeg vijf kinderen; vier dochters en één zoon. Inmiddels zijn er maar liefst veertien kleinkinderen, en alweer drie achterkleinkinderen. Het vierde achterkleinkind kan elk moment op de wereld komen. Beide zijn onwijs trots op de nakomelingen. “Ze doen zoveel voor ons. We hebben echt een geweldig gezin”, zegt Jannie.

Tekst/Foto: Enzio Ardesch

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.