Home / / FC Ommen krijgt het balletje maar niet in het vijandelijke doel

FC Ommen krijgt het balletje maar niet in het vijandelijke doel

OMMEN – Hoogeveen is voor FC Ommen de springplank naar de subtop van 3D. Daar waar de formatie van Yves Heskamp hoort te staan volgens het leeuwendeel der supporters, of laten we zeggen werd verwacht. De laatste twee duels gingen crescendo voor Heskamp. Althans, op papier. Winst tegen SVN ’69 en CSVC. Terechte driepunters, zeker, maar wie de vertoningen heeft aanschouwd weet dat er nog weinig reden is om te pochen, laat staan de loftrompet te laten schallen. Het ging moeizaam, met horten en stoten. De klus Hoogeveen lijkt op basis van de ranglijst een klus van een ander kaliber. De blauwhemden zadelden in de meest prille wedstrijd, op de eigen nepsprieten, de ongeslagen ranglijstaanvoerder Nieuwleusen op met de eerste zeperd van het seizoen. Dan heb je wat in je mars. Zoals gezegd is FC Ommen nog niet volledig ontbrand. Laten we er na vijf duels es een onvervalst staaltje scorebordjournalistiek op loslaten. Verdedigend is het met slechts vijf tegengoals vrijwel waterdicht. Vijandelijk afweergeschut kraken is een ander verhaal. Zes rake treffers voor is graatmager. Italiaanse cijfers die vloeken met de Nederlandse voetbalgeest. Hoogeveen scoort makkelijker. Alleen Ismael Ucan heeft al zes streepjes achter zijn naam staan, maar stond tegen Nieuwleusen niet op het veld, want geblesseerd. Gaat de Lucky Luke van Hoogeveen, de man die sneller schiet dan zijn schaduw, zijn reputatie op Westbroek bevestigen, of moest hij noodgedwongen opnieuw toekijken? Het laatste dus. Glimmende haartjes strak in de gel en met bontbontkraagjasje op de tribune. Een gemis? Zeker, maar geen punt voor de bezoekers. Trainer Van ’t Hoog heeft meer ‘snipers’ in de gelederen. De Drenten scoren tot nu toe veel, vaak en makkelijk. Ander leuk weetje? De bezoekers hebben een doelman met de meest tot de verbeelding sprekende naam welke je als sluitpost kunt hebben, Raymon Slot. Nou ja, oké, met iets als Grendelman kun je ook voor de dag komen, maar dit terzijde. Hoe is dat gegaan in de jeugd? Jochie, wat is je naam? Slot? Klinkt goed. Hier zijn de handschoenen. Doe je naam eer aan en let op dat er geen bal tegen het nylon kegelt. Komt bij dat trainer Niels van ’t Hoog ook nog de beschikking heeft over twee jongens die De Haas als familienaam dragen. Rappe aanvallers? Niet dus. Slechts een Haas had Van ’t Hoog nodig en die had als opdracht aanvallende intenties onschadelijk te maken, maar goed, vrij naar een oud Hollands gezegde ‘je weet nooit hoe de hazen lopen’. Oké, Slot, De Haas, plenty munitie voor een voetbalstrip. Klopt, kopen we niets voor. Over naar de wedstrijd. Kijken wat Heskamp, aangesteld als systeembeheerder van de FC als bestrijdingsmiddel tegen Drents scoringsdrift in huis heeft.
Pluvius huilde zaterdag vanachter een loodgrijs wolkendek dikke tranen. De regengod leek serieus van plan de grasmat te veranderen in een sawa. Dat lukte net niet maar het zorgde voor een sombere ambiance op Westbroek. Het rijkelijk gevallen hemelwater maakte de groene mat sappig en glad. De bezoekers hadden er in de openingsfase moeite mee en de FC had het beste van het spel. Van ’t Hoog was er niet gerust en op stoof als door een adder, wat zeg ik cobra gebeten uit de dug-out. (Krachtterm) ‘Hoogeveen wordt es wakker’, klonk het vanachter uit de keel. De Groot scoort, maar vanuit (kielekiele) buitenspelpositie, Nouri stuit vanuit een vrije trap op Slot en Veerman jaagt een uitgelezen kans de ballenvanger in. De thuisclub bijt, maar zonder overtuiging, met een kunstgebit van rubber. Schade blijft uit. De geblesseerde libero van Hoogeveen Andy Kreeft beent halverwege met een chagrijnig gezicht richting clubhuis ‘Weerkomm’n’. Hij voorziet ellende. “We spelen niet goed. Halen niet ons gebruikelijke niveau.” De routinier kan al vlot na de thee, in zijn geval een biertje, lachen. Slapstickmomentje. Hallo, even opletten graag. Korte corner. Lepel voor die bal. Sander van Veen mag vrij inkoppen. Kortman redt, maar de bal stuitert tegen het hoofd van Ramon Schuldink. Op de plaats waar geen ogen zitten. De bal hobbelt over de fatale lijn en shit, 0-1. Een nominatie voor het lelijkste doelpunt van de maand is op z’n plaats, maar daar zullen ze in Hoogeveen kak aan hebben. De thuisclub moet in de achtervolging. Maar het voetbal is uit de ploeg. FC krijgt geen grip op de Drentse subtopper, die kinderlijk eenvoudig overeind blijft. De windhoos die Hoogeveen omver moet blazen pakt uit tot een plichtmatig zwak oostenwindje. Langs de lijn leeft de hoop voort, maar niemand het idee dat er wat te halen valt. De 0-2 is dichterbij dan de 1-1, die zelfs met de beste vergrootlens uit zicht blijft. Als Marcel Linthorst van grote afstand uithaalt redt Kortman, al spottend met de wetten van de zwaartekracht spectaculair en blijft de FC op papier in de race. Het werd hopen op tegen beter weten in. Voor de thuisclub werd de springplank naar de elite van 3D een glijbaan richting kleurloze middenmoot.

De veldacteurs, doel: Stefan Kortman. Achter: Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink en Ramon Schuldink. Midden: Jorn Hekman (87. Balasz Toth), Harm-Jan Tip en Lars Dunnewind (58. Noah van Dorsten). Voor: Marvin Veerman (73. Wilco Siertsema), Rik-Jan de Groot en Damon Nouri (58. Floris Mensinga).

Stand 3D Noord: ZZVV 6-15 (20-7), Nieuwleusen 6-15 (16-4), Hoogeveen 6-13, Vitesse ’63 6-12 (14-11), Hollandscheveld 6-10, Dedemsvaart 6-7 (12-13), FC Ommen 6-7 (6-7), Klazienaveen 5-6, BSVV 6-6, Avereest 6-5, SVN ’69 6-3, CSVC 5-1 en Fit Boys 6-1.

Verslag/Foto: Willem Lampe

Ook deze aanval van FC Ommen op het doel van Hoogeveen loopt op niets uit

 

Rik-Jan de Groot als eenzame spits van FC Ommen tegenover een overmacht aan Hoogeveen-verdedigers

 

Ramon Schuldink van FC Ommen moet alle zeilen bijzetten om Hoogevener Mesud Yildirim af te houden van snode plannen

 

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.