Home / Uncategorized / FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe

 

OMMEN – Op Westbroek maakte een goede bekende zijn rentree. Nico Kats beleefde als coach met OVC ’21 schitterende tijden, promoveerde met de zondagclub en vertrok na twee seizoenen met prijzen (periodetitels, waarvan eentje uiteindelijk leidde tot promotie) naar Rohda Raalte.

In het coronaseizoen maakte de in Ommen wonende oefenmeester zijn opwachting in Coevorden en tekende bij CSVC. Vorig seizoen was het al vlot voorbij doordat de voetbalbond al het voetbal er na een paar duels uitgooide. Deze jaargang wil het tot nu toe niet vlotten. Twee nederlagen en een gelijkspelletje verder vindt Kats zijn club terug op de voorlaatste plaats en dat zal de winnaar pur sang bar slecht aanstaan. Over slecht aanstaan gesproken. Wat te denken van de thuisclub. FC Ommen werd door zelfverklaarde kenners ingeschat hoog in het linkerrijtje. Goed, we zijn pas drie duels onderweg en het heeft bepaald niet meegezeten, maar met slechts een puntje op het conto mag gesproken worden over een teleurstellende seizoenstart. De fusieclub kan voetballend absoluut mee in klasse 3D Noord. De elf van Yves Heskamp hebben meestentijds een veldoverwicht, maar weten dit tot nu toe niet in een positieve score tot uiting te brengen. En in het voetbal doen ze nu eenmaal niet aan stijlprijzen en schoonheidspunten. En wat Nico Kats betreft: hem is alles gegund, op twee wedstrijden na. Een van die duels was op Westbroek, een ontmoeting met voor de lokale liefhebber met extra lading, vanwege het arbeidsverleden van Kats. Voor het overige deelnemersveld voorlopig een treffen tussen twee opponenten welke nog niet lekker in het seizoen zitten en allemachtig aan het kwakkelen zijn. De inzet: wie sleurt zichzelf uit de kwakkelperiode en alsjeblieft, laat het niet uitdraaien op een nietszeggend gelijkspelletje. Geen angsthazenvoetbal. Trap an die brommer, schakelen en gas d’r op!

Conclusie na negentig minuten: FC Ommen is even uit de zorgen, CSVC zit dieper in de shit. De fusieclub pakte de eerste driepunter van het seizoen. Terecht? Ja. Een volmondig ja! Het bleef alleen zo lang donders link, met slechts een magere 1-0 op het elektronische scorebord. Wie vanwege een te lange kassarij bij Albert Heijn pas tegen drie uur gehaast de neus liet zien op het sportpark, had niks gemist. Er gebeurde hoegenaamd geen hol voor beide doelen. Pas na een minuutje of 25 verscheen de zwarte brigade van Heskamp gevaarlijk voor het doel van ‘witte tornado’ Rogier Assen. De doelman uit Coevorden toonde zich op Westbroek een vrijwel waterdichte, betrouwbare poortwachter. De uitstekende debutant Jorn Hekman en Marvin Veerman waren kort bij 1-0, maar hun pogingen zwaaiden net aan de verkeerde kant van het aluminium tegen reclamebord en ballenvanger in plaats van het fatale nylon. Ook werd een hoofdknik van de plaat van De Groot pal voor de thee vakkundig onschadelijk gemaakt. Niks 1-0, millimeters voor de streep gaf Assen het sein ‘brand meester’. Geen treffers voor rust. Nauwelijks op gang voor deel 2 komt de FC op 1-0. Damon Nouri lepelt de bal de zestien in. Rik-Jan de Groot voelt contact in zijn rug en stort met enig misbaar ter aarde. Arbiter Jarno Boers neemt een in de ogen van vooral de aanhang uit Coevorden discutabele beslissing, fluit en wijst naar de stip. Een oude voetbalwet dicteert: nooit zelf achter de bal gaan staan in zo’n situatie. De Groot doet niet aan bijgeloof, tart het noodlot en geeft Assen vanaf elf meter geen schijn van kans. Na de openingstreffer is de 2-0 een aantal keer dichterbij dan de 1-1. Pingelaar Nouri en De Groot, zijn schietgrage maatje in de spits, krijgen kansen om de wedstrijd van een gouden rand te voorzien, maar verzuimen tot afgrijzen van de toeschouwers de trekker over te halen. Steeds vormt goalie Assen een niet te nemen barricade. Rampscenario’s aan de kant. “Jááá, er hoeft maar een keer een balletje goed te vallen en je bent aan de beurt!” Fatale gedachten die uitblijven. De equipe van Kats weet aanvallend weinig af te dwingen. De thuisclub heeft het achterin onder controle. Geeft niks weg. Eerste competitiewinst voor de FC, die zich lucht verschaft. Nouri kan breeduit lachen na afloop. De eerste driepunter zit in de pocket. “Spannend? Leuk toch, maar wel verdiend, of niet?” Zo is het.

Opstelling: Stefan Kortman; Nick Runhart, Robin Meijerink, Frank Merjenburgh en Noah van Dorsten; Martijn Deuten, Jorn Hekman en Lars Dunnewind (82. Floris Mensinga); Marvin Veerman (65. Balasz Toth), Rik-Jan de Groot en Damon Nouri (87. Niel Koggel).

Stand 3D Noord: Nieuwleusen 4-12, Hollandscheveld 4-10, ZZVV 4-9 (12-6), Vitesse ’63 4-9 (8-9), Lutten 4-8, Hoogeveen 4-7, Avereest 4-5, Dedemsvaart 4-4 (8-6), FC Ommen 4-4 (3-4), , BSVV 4-3 (3-6), Klazienaveen 4-3 (7-11), SVN ’69 4-2, CSVC 4-1 en Fit Boys 4-0.

Zaterdag speelt FC Ommen tegen SVN ’69. Onder de rook van Meppel, op sportcomplex de Tussenboerslanden in Nijeveen wordt om half drie afgetrapt.

 

Foto: Inzet van Rik-Jan de Groot (FC Ommen) wordt geblokt door Jarno Hulshof (CSVC)  

 

Verslag/Foto’s: Willem Lampe

Lees ook

FC Ommen ontpopt zich in Diepenveen tot heuse cupfighter

DIEPENVEEN – De elfde van de elfde. Opening van het carnavalsseizoen. In het tegen Deventer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.