Home / / Excursie ‘Ontdekken op de Ommermars’

Excursie ‘Ontdekken op de Ommermars’

OMMEN – Op zaterdag 30 oktober van 10.00 tot 12.00 uur verzorgen de bestuursleden van de Stichting Burgerinitiatief Ommermars een excursie op de Ommermars. De start van deze excursie begint bij de ‘fiets’ ter hoogte van het bruggetje over het Ommerkanaal (de Varsenervoorde).

De aanleg van de speelnatuur is bijna klaar. Het fort staat al: het is een landschappelijk element, gemaakt van aarden wallen, stenen muren, betonnen buizen en houten vlonders. Daarnaast komt er een struinpad, dat gemarkeerd wordt door natuurstenen mannetjes. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het feit dat elk kind hier kan ravotten, spelen en ontdekken. Ook water speelt een belangrijke rol in de Ommermars. Waar het water komt, is steeds beter zichtbaar. De graafmachines zijn druk om de watergangen met de verbinding naar de Vecht en het Ommerkanaal voor de winterstop uit te graven. Liefhebbers voor deze excursie kunnen zich aanmelden via secretaris@ommermars.nl.

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.