Home / / ‘En Nu Jij!’ een doe-praatclub voor Brusjes’

‘En Nu Jij!’ een doe-praatclub voor Brusjes’

DALFSEN – Op donderdag 4 november start de ‘En nu JIJ!’-club voor kinderen die wonen in de gemeente Dalfsen. Deze cursus is voor kinderen van 8-12 jaar, die een broer en/of zus hebben met een beperking of ziekte zoals AD(H)D, een autisme spectrum stoornis, een lichamelijke ziekte of psychische problemen. In de club kan er op een losse manier over de situatie thuis worden gepraat.

Opgroeien in een gezin waar een broer/zus een beperking of klachten heeft, is niet altijd even makkelijk. Soms kan het kind het gevoel hebben minder aandacht te krijgen van de ouder(s) of kan het kind last hebben van het gedrag van de ander. Het kan ook zijn dat de kinderen vervelende reacties krijgen vanuit de omgeving.

Tips en grenzen

In de club ‘En nu JIJ!’ krijgen de kinderen de kans om hun ervaringen met anderen te delen en krijgen ze tips over het omgaan met de situatie thuis. In de cursus komen spelenderwijs verschillende onderwerpen aan bod, psycho-educatie; wat is bijvoorbeeld ADHD of ASS, wat zijn de leuke en minder leuke kanten van je broer/zus/ouder en hoe geef je je eigen grenzen aan en kom je voor jezelf op.
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1.5 uur en gaat van start op donderdag 4 november van 15.30 tot 17.00 uur. De overige bijeenkomsten zijn op 11, 18, 25 november en 2 december. Voor de ouders is er een ouderavond gepland. Na aanmelding vindt er een gesprek plaats om nader kennis te maken. De ‘En nu Jij!’-club is een samenwerking tussen SAAM Welzijn Dalfsen en Impluz. Bel voor aanmelden en/of informatie: 0570-604900 of mail naar info@impluz.nl.

Lees ook

Lampie: Ommermars

In 99 van de honderd ochtenden ben ik als eerste op. Een paar uur later …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.