Home / / Eetcafé gezellig Saam gaat van start op 14 oktober

Eetcafé gezellig Saam gaat van start op 14 oktober

NIEUWLEUSEN – Op donderdag 14 oktober gaat het ‘Eetcafé gezellig Saam’ in restaurant ‘De Nieuwe Garde’ in Kulturhus de Spil van start.

Vanaf 17.00 uur zijn de gasten welkom en 17.30 uur wordt het eten uitgeserveerd. Iedere week staat er een ander menu op de kaart. Zo is er de ene week een voor- en hoofdgerecht en de andere week een hoofd- en nagerecht. Altijd met een kopje koffie of thee na.

Naast alleenstaande bezoekers, zo leert de ervaring uit Dalfsen, zijn er ook veel stellen en gezinnen die komen eten. Een tafel reserveren is niet mogelijk, want op deze manier schuiven de gasten telkens weer bij iemand anders aan en leert men op deze manier verschillende mensen kennen.
Het eetcafé is één van de vele samenwerkingen tussen Saam Welzijn, Kulturhus de Spil, Interakt Contour en Philadelphia. Het eten dat geserveerd wordt is zoveel mogelijk vers en uit eigen moestuin. Het initiatief past goed bij de ontwikkelingen van de Spil waarbij in ‘De Nieuwe Garde’ een lunchkaart wordt gemaakt en uitgeserveerd door onder andere inwoners die een taalstage doen, bewoners van Philadelphia of herintreders op de arbeidsmarkt.

Naar aanleiding van de oproep, enkele weken geleden in de krant hebben zich een mooi aantal vrijwilligers gemeld die willen helpen met koken en bedienen. Maar er kunnen nog vrijwilligers bij. De kookbrigade begint donderdags om 15.00 uur met de voorbereiding. Aanmelden kan door te mailen of te bellen naar

Lees ook

Lampie: Ommermars

In 99 van de honderd ochtenden ben ik als eerste op. Een paar uur later …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.