Home / Uncategorized / Eerste thuisduel eindigt voor FC Ommen in mineur

Eerste thuisduel eindigt voor FC Ommen in mineur

Lutten-verdediger Jan van den Berg krijgt na zijn zoveelste overtreding een standje van arbiter Nick Schulte.

OMMEN – Tádááá, op naar het volgende primeurtje: FC Ommen speelde zaterdag de eerste officiële wedstrijd in competitieverband op eigen terrein. En nadat Damon Nouri te boek ging als eerste doelpuntenmaker voor de fusieclub, moest de vraag worden ingevuld ‘wie gaat als eerste scoren voor de fusieclub, op Westbroek in het juist gestarte jaargang 2021-2022?’ Na de teleurstellende remise (1-1) op sportpark de Balk tegen v.v. Avereest, moest tegen het bezoekende Lutten een en ander worden rechtgezet. Want tjonge jonge, wat een deceptie de openingswedstrijd van de competitie. Maar goed, we hebben allemaal wel es een mindere dag. En ja, wat dat rechtzetten betreft, ook Lutten kende een matig competitiebegin. De ploeg uit het keiendorp kwam niet voorbij SVN ’69 en bleef doelpuntloos steken op 0-0.

Dan de wedstrijd. In de aanloop naar de match werden ballen uitgereikt, opzwepende klanken vulden Westbroek, gekleurde rookbommen maakte het zicht even lastig en er was gedoe met toespraken, plus gewapper met vlaggen. Allemaal leuk en aardig, maar laat die flauwekul alsjeblieft niet voor niets zijn geweest. Het gaat om de buit, drie kostbare punten!
Noah van Dorsten gaat te boek als de schutter die het eerste doelpunt scoorde voor FC Ommen in het eerste thuisduel welteverstaan. Leuk weetje, aardig primeurtje, komt vast nog wel es terug in een lokale voetbalquiz, maar van nul en generlei waarde. Het werd al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat Lutten niet kwam om mee te werken aan het voetbalfeestje van de nieuwe loot aan de voetbaltak van het Vechtdal. Weg is weg, hoeft niet mooi. Langs de lijn gingen vergelijkingen op met Benfica en Getafe, ploegen die anti-voetbal spelen, maar wel resultaat boeken. Het vergelijk ging ook niet op, al waren er wel paralellen te trekken. Gelukkig geen overdreven rollebollen of blessures faken bij de elf van trainer Sander van de Lustgraaf. Wel lag het accent sterk op de defensie. Hoeft niet mooi en weg is weg. En wees eerlijk, dat mag. Voetbal je er maar doorheen. En ja, daar lag het probleem. Dat lukte de elf van trainer Heskamp niet. De bezoekers wisten vanuit de allereerste kans te scoren. Fons Veltink ontfutselt Frank Merjenburgh de bal en bij de thuisclub heeft eventjes niemand gedacht aan rugdekking geven. Veltink krijgt vrij baan. De assist op Ronald Kosse is op maat, de afronding uit het boekje. Ook na de thee gaat het stroef aan de kant van de FC. Het overwicht is groot, de kansen schaars. Met nog een kwartier te gaan gaat het in de hoogste versnelling. Lutten wankelt en moet toegeven als een vrije trap van Van Dorsten via de kluts binnen zeilt. Nog een paar minuten plus blessuretijd. De thuisclub heeft de gasten uit het keiendorp bij de strot. Het kan nog, de eerste driepunter. Die verwachting komt niet uit. In tegendeel zelfs. Vanuit een afgeslagen aanval komt de bal terecht bij Thorben Scholten, die gaat rennen. Invaller Marvin Veerman verzuimt het textiel uit Lutten te testen, of Scholten uit balans te brengen, en loopt op dezelfde snelheid mee. Blokken lukt niet en Scholten bereikt de volledig vrijstaande Kosse, die diep in de toegevoegde tijd de thuissupporters zwaar in mineur drukt. Onverdiend? Zal best, maar de 1-2 staat. En eerlijk is eerlijk, het was eenvoudigweg niet goed genoeg aan de kant van de thuisploeg.

Opstelling: Kortman: Runhart, Merjenburgh, Meijerink en Van Dorsten; Legebeke (60. Veerman), Tip en Dunnewind; Nouri, De Groot en De Lange (71. Hekman).
Zaterdag speelt FC Ommen in Koekange tegen Vitesse ’63. Aanvang: 14.30 uur.

 

Spaarzaam moment in de wedstrijd, Lutten zet druk op de goal van FC Ommen

 

 Aanvaller Damon Nouri bleef deze wedstrijd droog staan

 

Verdediger Robin Meijerink van FC Ommen in duel met een tegenstander

Spitsuur voor de kist van Lutten-doelman Lars Mulder

Verslag/Foto’s: Willem Lampe

 

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.