Home / / Een feestelijk muzikaal drieluik in Theater de Stoomfabriek

Een feestelijk muzikaal drieluik in Theater de Stoomfabriek

DALFSEN – In Theater de Stoomfabriek is afgelopen dinsdag het drieluik ‘Beethoven 251 jaar’ van start gegaan. Dit had eigenlijk vorig jaar plaats moeten vinden, maar door corona werd het een beetje later.

De aftrap werd gedaan door Floris Kortie (bekend van het televisieprogramma Podium Witteman) en de internationaal fameuze pianiste Vera Kooper. Het werd een sprankelend en vooral leerzaam concert. Floris Kortie acteerde voortreffelijk de muzikale biografie van Beethoven, afgewisseld door Vera Kooper met virtuoos gespeelde delen uit Beethoven’s piano sonates, waaronder natuurlijk de overbekende sonate Nr.14, genaamd ‘Mondschein’.

Dalfsen klassiek

Het volgende concert van dit drieluik is op zondag 24 oktober om 15.00 uur. Dan speelt de vermaarde Wiener Kammersymphonie de Achtste Symfonie en schuift de Italiaanse pianist Domenico Codispoti aan voor het Vijfde pianoconcert van Beethoven. Het drieluik in De Stoomfabriek wordt op zondag 14 november om 15.00 uur afgesloten door het Animato Kwartet, onder andere met het Strijkkwartet op 18 nr.1 van Beethoven. Het kwartet bestaat uit vier jonge topspelers met een bruisende energie. Het is geselecteerd als één van de laureaten van de Dutch Classical Talent Award 2021-2022. Meer informatie over deze serie is te vinden op www.dalfsenklassiek.nl. Kaarten zijn te bestellen via

www.theaterdestoomfabriek.nl

Lees ook

‘Door de tijd’ het nieuwe boek over Ommen komt later uit

OMMEN – Door de coronapandemie zijn de pakketbezorgers drukker dan ooit. Ook in Ommen rijden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.