Home / Uncategorized / DTC ’07 geeft Vilsteren er ongenadig van langs

DTC ’07 geeft Vilsteren er ongenadig van langs

De defensie van Vilsteren heeft de handen vol aan ‘lastpost’ Daan Westerhof van DTC ’07

VILSTEREN– In 2007 besloten SV Dinkelland uit Lattrop en TSV uit Tilligte de handen ineen te slaan en als een club verder te gaan onder de naam DTC ’07. De Dinkelland Tilligte Combinatie kwam zondag op bezoek in Vilsteren. In de aanloop naar de ontmoeting worstelde Dik Runherd met de vraag wie het doel moest gaan verdedigen op de Molenesch. De oefenmeester van de thuisclub zag in het duel met Mariënheem zijn vaste doelman Nick Hendriks met een fikse enkelblessure afhaken. Dat was een stevige en uiterst vervelende smet op de eerste overwinning van het seizoen. Verwachting is dat Hendriks zeker tot de winterstop zijn plek onder de lat niet gaat innemen. Een aderlating, waarbij direct de vraag opborrelde: wie gaat de eerste doelman vervangen als sluitpost? In de persoon van Koen Kortstee vond Runherd een oplossing. Vervelend was dat niet alleen Hendriks niet van de partij was, maar ook Wouter Mars, lastpak van de eerste orde, althans voor vijandelijk afweergeschut. Een ietwat ongelukkige planning van een weekendje weg met de maten, maar goed, het is eventjes niet anders. Runherd kreeg zijn elfdelige puzzel als volgt rond.

Doel: Koen Kortstee. Achter: Lars Kampman, Mike van der Kolk, Lars Noordman (75. Chiel Kamphuis) en Matthijs Kamphuis. Midden: Justus von Martels, Jelle Niens en Pim Kamphuis. Voor: Raymon Bloo (57. Rick Kortstee), Sven Koggel en Jari Vlierman (45. Nico Nijhoff).

Tot halverwege het eerste bedrijf was de confrontatie op de Molenesch in evenwicht. Daarna pakten de Tukkers het initiatief en gaven dit geen moment meer uit handen. Er was maar een ploeg die voetbalde. De thuisclub kwam niet verder dan tegenhouden van de fusieclub uit Twente. Combinaties? Het zat er niet in. Balbezit over 2, 3 schijven? Niet te ontdekken. Altijd zat er wel een in oranjeblauw gestoken been tussen en liep geelzwart er weer achter aan. Happen naar lucht en keer op keer met de schrik vrij. Opluchting na opluchting. Tot minuut 43 aanbreekt. Gelegenheidsdoelman Kortstee weet de inzet van Daan Westerhof maar half te pareren, maar door een raar tegeneffect krult de Derbystar alsnog tegen de touwen. 0-1, nou ja, na de thee richting kantine. Dat wil nog wel eens schelen en komen er gedragen door meelevende aanhang onvermoede krachten vrij. Het is hoopvol denken, tegen beter weten in. Vilsteren zit totaal niet in de wedstrijd. De 0-2 van wederom Westerhof valt veel te vroeg na de hervatting en dan is de partij gespeeld. Het laatste sprankje hoop en venijn verdwijnt uit de geelzwarte ploeg. Wat rest is de schade beperkt houden. Dat lukt vrij aardig. Tot een kwartier voor tijd. DTC ’07 ruikt bloed en heeft geen medelijden met de geknakte thuisploeg. Als een heet mes door de boter. Jelco Nijhuis wijst de  weg naar een daverend slotakkoord dat vervolgens via twee rake mokerslagen van Sam Tebbe alsnog uitgedrukt wordt in dramatische eindcijfers: 0-5. Oei, oei, oei, snel vergeten deze pot.

Stand 5A Oost zondag: Manderveen 4-10, FC het Centrum 4-8, Bentelo 3-7, DTC ’07 4-7 (12-7), Haaksbergen 4-7 (13-10), Hengelo 3-6 (10-4), TVV 3-6 (8-6), Vilsteren 4-3, Vosta 4-1 (5-20), Marienheem 4-1 (5-21), en Langeveen 3-0.

Zondag speelt Vilsteren opnieuw thuis. Op de Molenesch is Langeveen de tegenstander. Het beginsignaal klink om 14.00 uur.

 

Spitsuur voor het doel van Koen Kortstee, de doelman van Vilsteren

Verslag/Foto’s: Willem Lampe

Lees ook

Burgemeesters IJsselland roepen op tot een coronabeleid met meer perspectief

REGIO – Tijdens een extra vergadering van het Regionaal Beleidsteam corona gisteren in IJsselland werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.