Home / Uncategorized / Dood spelmoment wordt V.V. Vilsteren fataal

Dood spelmoment wordt V.V. Vilsteren fataal

VILSTEREN – In Vilsteren wordt met smart gewacht op de eerste overwinning. Na drie nederlagen in de beker ging de openingsmatch van de reguliere competitie ook de mist in. Manderveen bleek met 3-1  de gelukkigste. Op de Molenesch moest het herstel komen tegen FC het Centrum. De tegenstander uit Enschede is een blinde vlek voor de ploeg van Dik Runherd. Afgaand op het resultaat in de openingswedstrijd is het op voorhand schrikken en drie keer slikken. De Enschedeërs lieten geen spaan heel van stadgenoot Vosta (8-1). Natuurlijk, het zijn maar cijfers, maar wel verpletterende cijfers, die ontzag inboezemen. Is het Centrum nu zo sterk, of Vosta zo zwak? Dat moest op de doorweekte kunstmat in Vilsteren duidelijk worden.

“Teringweer”, luidde de eerste reactie van Runherd. Natuurlijk, zoals elke trainer had ook de oefenmeester uit Balkbrug de pest in, maar verloor niet de realiteit uit het oog. “Deze ploeg gaat net als Manderveen hoge ogen gooien in onze klasse denk ik. Ze hebben goede spelers lopen. Ze verplaatsen het spel makkelijk. Een technisch vaardig team. Hadden we Nick Hendriks niet in het doel gehad, dan hadden we er in het eerste kwartier zomaar twee, drie om de oren kunnen krijgen. Na een weifelend begin kwamen we beter in ons spel. Sven Koggel krijgt nog twee kansjes, maar er wordt voor rust niet gescoord. Ook na de thee beginnen we goed, maar krijgen na ongeveer een uur spelen de 0-1 om de oren. Weer vanuit een dood spelmoment, daar moeten we alerter op zijn.”
Vanuit een corner poeiert Anthony Brantenaar, zoon van trainer Robert Brantenaar, de bal snoeihard achter Hendriks. Vilsteren gaat daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar de bezoekers uit Enschede geven niets weg. Het blijft bij de kleinst mogelijke score in het nadeel van de thuisclub.

Opstelling: Nick Hendriks; Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee (85. Koen Kortstee) en Matthijs Kamphuis; Henri Tuin (45. Oscar Tuin), Jelle Niens en Pim Kamphuis (70. Rens Noordman); Wouter Mars, Sven Koggel en Jari Vlierman (45. Lars Kampman).

Zondag speelt Vilsteren in en tegen Mariënheem. De streekderby begint om 14.00 uur.


Verslag: Willem Lampe

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.