Home / / CNS Ommerkanaal viert 90-jarig bestaan

CNS Ommerkanaal viert 90-jarig bestaan

OMMEN – Nadat er in 1931 een paar wijze mannen uit het Arriërveld hun koppen bij elkaar hadden gestoken, werd besloten tot het bouwen van een nieuwe school aan het Ommerkanaal.

Een bijzonder besluit als je je bedenkt dat kleine scholen in die tijd bedreigd werden in hun bestaan. Maar zo geschiedde: in augustus 1931 was de Christelijke Nationale School Ommerkanaal klaar om haar 55 leerlingen te ontvangen. Sinds die tijd is er veel veranderd. De school ziet er anders uit door de aanbouw aan de voorkant en binnen heeft de zolder plaatsgemaakt voor een modern, ruim en licht klaslokaal. Het plein is vergroend en voorzien van een nieuw speeltoestel. Ook is er geïnvesteerd in verduurzaming van de school door het gebruik van zonnepanelen en isolatie.
De leermethodes van nu zijn uiteraard niet meer te vergelijken met die van lang geleden. Want de kinderen die tegenwoordig op school op hun Chromebooks lessen maken, kunnen zich niet voorstellen dat hun overgroot opa’s en oma’s nog schreven met kroontjespennen.

Festiviteiten

Afgelopen maand augustus is de school 90 jaar geworden en dat wordt gevierd! De kinderen kunnen zich alvast verheugen op een leuk uitstapje en voor de buurtbewoners staan er deze week diverse festiviteiten gepland.

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.