Home / Nieuws / Clubkampioenschappen bij ACO een succes

Clubkampioenschappen bij ACO een succes

OMMEN – Op de atletiekbaan van ACO van Elderen werden clubkampioenschappen gehouden van vier verenigingen. Naast de organisator waren dit Spurt ‘88 uit Hardenberg, Atletics uit Nijverdal en AV Salland uit Raalte.

Ruim 150 deelnemers schreven zich in voor de meerkamp en de losse MILA (midden lange afstanden)-afstanden 3000 en 5000 meter. De wedstrijddag werd afgesloten met een estafette van 4 x 400 meter. Het estafetteteam bestond uit een pupil, een junior, een senior en een master. De meerkamp bevat zes nummers: twee springnummers (ver en hoog), twee werpnummers (kogel en speer of bal) en twee loopnummers (sprint en een mila). Van ACO waren 54 atleten van de partij, die acht keer een baanrecord en maar liefst 86 keer een persoonlijk record scoorden.

Winnaars

*Pupillen: Ize Diepman had een topdag met twee keer een baanrecord, de 1000 meter in een 3.30.70 minuten en een worp van 28.69 meter. Liz Meijer zette een nieuw baanrecord neer bij het verspringen en bracht dit op 2.51 meter. Kai Boer zette eveneens een nieuw baanrecord op de 1000 meter, waarin hij de chronometer liet stoppen bij 3.36.88 minuten. Ook Roan Hekman zette het baanrecord op de 600 meter scherper neer, tot 2.21.56 minuten.
*Junioren: Floor Willems mocht liefst vier keer een persoonlijk record begroeten. Wiep Seinen bracht haat beste tijd ooit op de 60 meter sprint naar een rappe 8.84 seconden.
*Senioren/Masters: Ingmar Bouwman brak met de baanrecords bij het verspringen en hoogspringen, dat nu op respectievelijk 5.66 en 1.65 meter staat.
*3000 meter: ACO was helemaal op dit loopnummer. Bij de senioren vrouwen was Aline Kootstra de snelste in 9.58.08 minuten.
*Bij de masters (vrouwen) pakte Yvonne Meijer het goud in 11.21.29 minuten. Dennis Brandenburg bij de masters mannen ongenaakbaar en kwam over de eindstreep in 10.07.18 minuten.
*5000 meter: Master Marlien Goldsteen scoorde goud in 24.41.93 minuten. Bij de mannen was de hoogste plaats op het ereschavot weggelegd voor Danny Koppelman, die won in een absolute toptijd van 15.03.15.
*Estafette 4 x 400 meter: Op deze afstand was er een spannende strijd tussen de teams Atletics en ACO.

De lopers van de thuisclub kwamen nipt als eerste over de finish in een tijd welke nooit eerder werd neergezet in clubverband 4.12.04 minuten. Het ACO mix-team bestond uit Ize Diepman, Daan Wierbos, Aline Kootstra en Robert Gerritsen. Kijk voor alle uitslagen op:

www.atletiek.nu

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

DTC ’07 geeft Vilsteren er ongenadig van langs

De defensie van Vilsteren heeft de handen vol aan ‘lastpost’ Daan Westerhof van DTC ’07 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.