Home / / Aans as aans

Aans as aans

OMMEN – Op woensdagmiddag 13 oktober kwamen de Vrouwen van Nu bij elkaar in het Hervormd Centrum, waar Peter Kramer het dialect dictee verzorgde. Dit bleek ‘aans as aans’. Hij vertelde een verhaal in gangbaar Nederlands, waarbij de Vrouwen van Nu de opdracht kregen 50 woorden in het dialect te noteren. Een voorbeeld hiervan is: ‘De ouders van Jannetje waren nogal streng’. Wat is streng in het dialect? Strabaant. Een middag met verrassende elementen en woorden die soms in de vergetelheid zijn geraakt. Echter de Vrouwen van Nu zeggen: “Wi’j waar’n goed gangs, die middag.” De volgende bijeenkomst is op woensdagmiddag 10 november om 14.30 uur. Dan wordt er een adventsstuk gemaakt onder leiding van de heer Frits Driesen. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.