Home / / Voetbal Dalfsen

Voetbal Dalfsen

ASC’62 verliest eerste bekerwedstrijd

ASC’62 speelde de eerste bekerwedstrijd uit tegen BWO in Hengelo en verloor met 4-2.
In een boeiende eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. ASC’62 kwam op voorsprong door een goede goal van Matthijs van Gelder. Maar zes minuten erna was het alweer gelijk. Een onoplettendheid bij de tweede paal werd ASC’62 fataal. Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Matthijs van Gelder passte op Pim van Gelder en na een mooie dribbel scoorde hij beheerst. Vlak voor rust viel de 2-2 ruststand door de rechterspits. Na de hervatting werd Matthijs van Gelder, Asmar en Zielman gewisseld voor Wolters, de Boer en Bartels. In de 63e en in de 71e minuut wederom slordigheden in de achterhoede bij de Dalfsenaren. De thuisploeg liep vrij gemakkelijk uit naar een 4-2 eindstand. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 op sportpark Gerner tegen s.v. Dalfsen.

Prima bekerzege s.v. Dalfsen

De ploeg van Jacob Grooten boekte een prima eerste beker zege met 3-0 thuis tegen VSCO uit Oosterwolde. In het eerste half uur was er weinig krachtsverschil tussen beide teams. VSCO dacht op 0-1 te komen maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Kort erna was het aan de andere kant wel raak. In de 40e en 44e minuut scoorde eerst Jeroen Kamphuis en daarna Luc van der Vegt. Erik Koedijk had voor Dalfsen de stand nog mooier kunnen maken, maar hij schoot over. Ruststand 2-0. Na de hervatting golfde het spel op en neer, met ook enkele goede kansen voor de bezoekers. Maar doelman Mark Knol was een sta in de weg. Met nog een half uur op de klok viel de 3-0 binnen uit een klutsbal. Wie was de maker? Was het Erik Koedijk, niemand weet het. Ook vlak voor tijd moest doelman Knol nog enkele keren in actie komen maar de eindstand bleef 3-0.

Foto: Er was veel druk van de Dalfser aanvallers op de verdediging van de bezoekers uit Oosterwolde.

S V. Nieuwleusen wint bekerwedstrijd van Wijthmen

s.v. Nieuwleusen won afgelopen zaterdag de bekerwedstrijd thuis tegen 4e klasser Wythmen met 3-0. In deze bekerpoule won Hattem met maar liefst 10-1 van E.Z.C.´84. Al vroeg in de wedstrijd kreeg de thuisclub een penalty, maar deze werd gemist door Reinier Meijerink. De 1e helft had Nieuwleusen wel een groot veldoverwicht maar echte kansen leverde dit niet op. Ook na de hervatting was het éénrichtingsverkeer zonder echte grote kansen. De oranjehemden kwamen in de 70e minuut op voorsprong door een doelpunt van Randy Vink. Hij krulde de bal van buiten de zestienmeter fraai in de bovenhoek. Een paar minuten later maakte Randy ook de 2-0. Na een assist van Thomas Koobs schoof hij de bal, uit een lastige hoek, beheerst achter de doelman. Tien minuten voor tijd werd Thomas Koobs gevloerd in het strafschopgebied. Dit keer faalde Meijerink vanaf de penaltystip niet. Zaterdag speelt s.v. Nieuwleusen om 14.30 uur in Epe de bekerwedstrijd tegen E.Z.C.´84.

Hoonhorst wint gemakkelijk van Vilsteren

In de eerste bekerwedstrijd van v.v. Hoonhorst thuis tegen v.v. Vilsteren had de ploeg van Patrick Wijsman geen moeite met de tegenstander. Hoonhorst won vrij gemakkelijk met 5-1. De doelpunten kwamen van Wouter van de Kamp, Joey Kroes (2x), Jacco Broeks en Tijmen Bovenmars.

Doelpunten festijn in de beker wedstrijd van Lemelerveld.

Lemelerveld speelde de eerste bekerwedstrijd uit in Zwolle tegen 2e klasse Be Quick’28. Het werd een zeer doelpuntrijke wedstrijd. Lemelerveld verloor in de slotminuut (90ste) onfortuinlijk van de Zwollenaren met 6-5. Een aantal doelpunten vielen binnen een tijdsbestek van amper vijf minuten. De ruststand was 4-3.

USV en Balkbrug doen niks voor elkaar onder

Ook de derde wedstrijd van USV in dit nog prille seizoen eindigde in 1-1. Dit keer voor de beker tegen een fris spelend Balkbrug.
Vanaf de aftrap had USV een geweldige kans om de score te openen. Max Schaeffer stond zomaar oog in oog met Balkbrug doelman Sven Emmink. De sluitpost kwam als winnaar uit de strijd. Daarna namen de gasten het initiatief. Na een kwartier werd het overwicht beloond met een treffer. Via de lat en doelman Frank Kooiker belandde de bal op het hoofd van Tomasz Lammersen (0-1). Na ruim een half uur was USV dicht bij de gelijkmaker. Na een corner rolde een eigen inzet van een Balkbrug-verdediger via binnenkant paal miraculeus het veld weer in. Op slag van rust mikte Frank Kuiper een vrije trap rakelings langs de paal. Ook na de hervatting waren de ploegen aan elkaar gewaagd, zonder grote kansen over en weer. In de 77e minuut kwam USV dan toch langszij. Een goed lopende aanval werd door Thijmen Stegeman afgerond (1-1). In het slotkwartier leek USV op deze warme najaar middag iets meer lucht te hebben dan Balkbrug. Het slotoffensief leverde kansen op voor Dennis van der Veen, Niek Ekkelenkamp en Jord Kouwen. Maar de balans in de stand werd niet meer verstoord.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.