Sportclub Overwetering twee maten te groot voor Vilsteren

  VILSTEREN – Met sportclub Overwetering op bezoek hoeft v.v. Vilsteren geen illusies te maken. De ploeg uit Olst komt als derdeklasser twee treden hoger dan de thuisclub. Bovendien ging het korps van Dik Runherd al onderuit uit tegen Hoonhorst (2-0) en thuis tegen Daventra (1-3). Overwetering had aan een gelijkspel genoeg om door te stoten naar de tweede bekerronde. Tja, wat staat je te doen. Niet op voorhand opgeven natuurlijk, dat komt niet voor in het handboek van elke rechtgeaarde sportman, maar laten we de realiteit niet uit het oog verliezen. Een nederlaag calculeer je in en oké, strijdend ten onder, maar niet forceren. Het moet geen treurspel worden, vergeven van kaarten en blessures. Even dit bekerpotje netjes afwerken en dan het serieuze werk, het eerste competitietreffen tegen Manderveen.

  Hoe beleef je een pot tegen een dergelijke tegenstander, die logischerwijs met kop en schouder boven je uitsteekt? “Je weet natuurlijk dat het erg lastig gaat worden”, beaamt Runherd. “We misten vier potentiële basisspelers en dat is voor ons lastig, gezien de kleine selectie. We zijn iets behoudender van start gegaan, maar elk persoonlijk foutje werd onmiddellijk afgestraft. Dat is inherent aan het hogere niveau waarop ze acteren. Bij rust was het al 0-5. Wat er ook gebeurt, niet in de dubbele cijfers heb ik aangegeven in de rust. Dan kom je op een manier in de krant die je niet wil. We hebben het goed opgepakt in de tweede helft. Kregen zelfs enkele kansjes. We hadden graag de sportieve eer gered. Dat zat er helaas niet in. Uiteindelijk werd het 0-8. Positief was dat we niet vervielen in onderling afgeven op elkaar.”

  Vilsteren reist voor de ouverture van het nieuwe voetbalseizoen af naar Manderveen. Op sportcomplex de Samenwerking staat de formatie van Dik Runherd tegenover de plaatselijke v.v. De aftrap is gepland om 14.00 uur.

   

  Foto: Vilsteren in zwaar weer tegen het bezoekende Overwetering

   

  Verslag: Willem Lampe

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.