Home / Uncategorized / Voetbal Dalfsen

Voetbal Dalfsen

ASC’62 verliest van Quick’20 uit Oldenzaal

ASC’62 speelde de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Quick’20 en verloor met 0-2.

De Dalfsenaren spelen voor het dertiende seizoen in de tweede klasse Oost. Er zijn geen ploegen die zolang onafgebroken in deze klasse opereren. Trainer Piet de Jong kan over een brede selectie beschikken dit seizoen. Quick’20 is de gedoodverfde kampioenskandidaat en kwam naar Dalfsen voor alleen maar een driepunter. In het begin waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd maar gaandeweg de wedstrijd kwam ASC’62 steeds meer onder druk te staan. Na een half uur kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. In de verdediging werd onvoldoende opgetreden en de spits van de bezoekers werd lichtelijk omklemd in het strafschop gebied. Scheidsrechter van der Veen uit Enschede zag hierin een overtreding en legde de bal op de stip. Een cadeautje voor de bezoekers. Ryan Snelders gaf keeper Thom Scherpenkate geen kans (0-1). Kort erna viel enigszins gelukkig ook de 0-2 voor de bezoekers. Uit een vrije trap werd gemakkelijk eerste paal binnen getikt door Jip Kemma. Ruststand 0-2. Na de hervatting probeerde Quick’20 een grotere uitslag neer te zetten maar ASC’62 had haar zaakje goed op orde tegen deze beter spelende ploeg. Technisch was de ploeg uit Oldenzaal, met goede spelers, vaardiger dan de thuisploeg. Trainer De Jong wisselde wel veelvuldig maar ook dat had niet het gewenste resultaat. Echt gevaarlijk werden de Dalfsenaren niet tegen deze goede en degelijke ploeg. In de tweede helft werd niet meer gescoord. ASC’62 speelde tegen deze sterke tegenstander wel een goede pot voetbal. Eindstand 0-2. Zaterdag gaat ASC’62 op bezoek bij PH in Almelo. De wedstrijd begint om 14.00 uur. De Almeloers begonnen de competitie met een grote uitnederlaag (7-0) tegen Enter Vooruit.

Dalfsen verliest seizoen opening van SC Bemmel

SV Dalfsen begon de eerste competitie wedstrijd tegen s.c. Bemmel enigszins gehavend aan de wedstrijd, vaste krachten Jeroen Kamphuis, Erik Koedijk en Jesse Bos ontbraken door blessures. Een aantal jongelingen maakte hierdoor hun debuut in de eerste klasse, zoals bijvoorbeeld Kariem Own, Yoren Dam, Dann Kottink en Rens Brekveld. Met veel inzet, doorzettingsvermogen en een beetje lef werd het gebrek aan ervaring gecompenseerd en dit leidde tot een redelijk gelijk opgaande strijd. De bezoekers waren wat dominanter maar de eerste kans was voor Dalfsen, een kopbal van Koen Sloot ging net naast. Ook Bemmel kreeg een aantal kansen en in de 30e minuut was het raak voor de bezoekers. Ruststand 0-1. Na de hervatting eenzelfde spelbeeld waarbij Bemmel over de hele linie beter voetbal liet zien. In de 55e minuut werd rechtsback Own in een duel licht getoucheerd waaruit vervolgens een te korte terugspeelbal op Mark Knol volgde. In plaats van voor een overtreding te fluiten besloot de scheidsrechter door te laten spelen en de spits van Bemmel wist wel raad met dit cadeautje (0-2). Dalfsen zette nog eens aan en na een onderschepping kreeg invaller Sam van den Anker een goede mogelijkheid om de achterstand te verkleinen maar de keeper van Bemmel bracht redding. Dalfsen kon geen vuist meer maken en Bemmel was de terechte winnaar van de middag.

Eindstand 0-2. Zondag speelt Dalfsen uit tegen De Bataven uit Gendt, aanvang 14.00 uur op Sportpark Walburgen

Hoonhorst speelt goed maar verliest in Lettele

In de eerste competitiewedstrijd speelde Hoonhorst in en tegen Lettele. Een tegenstander waar Hoonhorst het door de jaren heen altijd lastig tegen had. De wedstrijd eindigde door een doelpunt van Lettele kort voor rust in 1-0. Hoonhorst speelde met de overgekomen O-19-spelers Dion Diepman (centraal achterin) en Tom Dijkslag (linkerverdediger) in de basis een prima wedstrijd. Ondanks het  verzorgde veldspel ontbrak het nog duidelijk aan nauwkeurigheid voorin. In de eerste helft kreeg de ervaren en fysieke ploeg van Lettele een paar kleine mogelijkheden waarna Tijmen Bovenmars tot 2x toe oog in oog kwam met de keeper van Lettele, maar net tekort kwam. Kort voor rust leed Hoonhorst onnodig balverlies uit een ingooi waardoor Lettele door Ruben Gerritsen uit een snelle counter de 1-0 scoorde. Na de hervatting leek Lettele met een rolletje de wedstrijd in het slot te gooien, maar de paal bood hulp voor de Hoonhorster verdediging. Hoonhorst bleef met verzorgd voetbal en af en toe iets meer opportunisme op zoek naar de gelijkmaker, maar een goede kop kans voor Tijmen Bovenmars uit een voorzet van Klein Herenbrink ging voorlangs. Eindstand 1-0. Een gelijkspel was redelijk geweest op basis van het veldspel voor de ploeg van Patrick Wijsman. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur thuis tegen s.v. Enter. Deze ploeg speelde de eerste competitie wedstrijd met 1-1 gelijk.

Onnodig verlies voor Lemelerveld

Lemelerveld speelde de eerste competitie wedstrijd thuis tegen s.v. Grol uit Groenlo en verloor met 0-1. Het was een onnodige nederlaag. Na een half uur spelen kwam de ploeg uit Groenlo geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Tiem Rots scoorde 0-1 ruststand. Ook na de hervatting waren er een aantal kansen voor de ploeg van Kelvin Bonhof, maar gescoord werd er niet. Eindstand 0-1. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen s.v. BWO in Hengelo. Deze ploeg won haar eerste wedstrijd overtuigend thuis met 5-0.

S.V. Nieuwleusen wint eerste competitiewedstrijd in Klazienaveen.

Nieuwleusen speelde de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen uit tegen Klazienaveen en won met 1-4. Een dik verdiende overwinning voor de Nieuwleusenaren. De vooraf bestempelde wedstrijd, als een echte topper in de 3e klasse, was feitelijk geen schimp van een topper. Vanaf de aftrap was  Nieuwleusen heer en meester in Klazienaveen. In het eerste kwartier waren er opgelegde kansen voor Randy Vink, maar doelman Ebelties wenste niet te capituleren. Nieuwleusen won gemakkelijk alle duels. Het doel van de tegenstander leek af en toe wel een schiettent. Nieuwleusen moest tot de 38e minuut wachten tot de doelman geen antwoord had op de inzet van Stijn Hoekstra (0-1). Dit was ook de ruststand. Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. Ook met goede verdedigend werk gaf Nieuwleusen niets weg. In de 70e minuut moest Klazienaveen verder met 10 man na een tweede gele kaart voor Kroeze. Dit gaf de thuisploeg wel iets extra’s want  Nieuwleusen werd zowaar wat teruggedrongen op eigen helft. Uit een van de zeer spaarzame acties van Klazienaveen gaf Jesse Habing doelman Tim Hoogenkamp het nakijken en scoorde uit het niets de 1-1.  Lang kon men niet genieten van de gelijkmaker, want vanaf de aftrap scoorde Mark de Weerd de 1-2, na voorbereidend werk van Randy Vink. In de laatste tien minuten liep Nieuwleusen gemakkelijk uit naar de verdiende 1-4 eindstand door goals van Thomas Koobs en een benutte strafschop van Roy Bollemaat. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen DVC Dedemsvaart.

USV komt tekort tegen Steenwijkerwold

Uitblinkende USV-doelman Martijn Scheper had na afloop een messcherpe analyse van de wedstrijd tegen Steenwijkerwold. “In het eerste deel werden we met name op de flanken volledig verrast door de technisch vaardige en snelle aanvallers van Steenwijkerwold maar na de verplichte drinkpauze kregen we gaandeweg de wedstrijd wat meer vat op het spel van Steenwijkerwold”. En daarmee sloeg hij de spijker redelijk op z’n kop. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Marc Noorda werd het doel van Scheper met flitsend aanvalsspel bestookt door het grote talent van Steenwijkerwold Colin Peemen en diens aanvallende maten Mitchel Mosterman en Wilko Vroege. Dat deze in een vijftal situaties niet tot scoren wisten te komen was mede te danken aan het goede optreden van de USV-goalie. Hij was gedurende de hele wedstrijd de grote sta in de weg voor Steenwijkerwold. Na de openingsfase kropen de blauwwitten met een tomeloze inzet inderdaad meer uit hun schulp en dat leverde ook wat kleine kansjes op. Maar Gerwin Bosscha, de ervaren keeper van Steenwijkerwold, kwam nooit echt in de problemen. Na de hervatting kwam USV met haar inzet beter in haar spel, maar de verdediging van de thuisploeg moest alert blijven op het aanvallende gevaar van Steenwijkerwold. Aan USV-kant was Niek Ekkelenkamp dichtbij de openingstreffer maar zijn inzet verdween naast het doel. Die constante dreiging van de bezoekers werd in de 54e minuut, na een miscommunicatie in de USV-defensie, afgestraft door Mitchel Mosterman (0-1). Max Schaeffer kreeg nog geen drie minuten na de openingstreffer een dot van een kans maar oog in oog met Bosscha wist hij niet te scoren. De jeugdige Julian Brinkman en Jort Kouwen werden hierna nog door USV in het veld gebracht. De druk op het doel van Steenwijkerwold werd hierdoor en mede door het doorschuiven van Dennis van der Veen naar de spitspositie extra vergroot maar ondanks deze inbreng en wijziging kwam het team van coaches Mathijs van Faassen en Theo van ’t Zand niet tot scoren. Zondag staat de uitwedstrijd tegen Oldeholtpade op het programma. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.

 

Foto’s: spelmomenten uit de wedstrijd ASC’62 tegen Quick’20 uit Oldenzaal

Verslag/Foto’s: Evert Jan Goos

 

 

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.