Home / Uncategorized / Vilsteren opent met verlies in Manderveen

Vilsteren opent met verlies in Manderveen

MANDERVEEN – Het is een uiterst smal strookje Nederland dat overblijft tussen het plaatsje Geesteren en de Duitse grens. Toch wordt ook hier gevoetbald in clubverband. Door mannen in het rood, onder een verenigingsnaam die zijn naam ontleent aan de plaats van herkomst. De v.v. Manderveen ontving op sportcomplex de Samenwerking v.v. Vilsteren. Een voor de bezoekers uit het Vechtdal volstrekt onbekende tegenstander, die evenwel kan terugkijken op een ongeslagen bekerreeks. Oké, plaatsing voor de volgende ronde zat er niet in, maar de 1-0 winst op Fleringen en de 1-1 tegen SDOL en hetzelfde resultaat tegen Saasveldia, een derdeklasser notabene doen vermoeden dat het een pittig middagje kon worden voor trainer Dik Runherd en zijn geelzwarte brigade uit het molendorp.

Na 90 minuten stond er een 3-1 uitslag op het scorebord. “Een sportieve wedstrijd en een terechte uitslag”, vond Runherd. “Het was een pechmiddag voor ons. Stijn Niens viel al in de openingsfase uit met een enkelblessure. Jelle Niens was niet eens mee, want geveld met griep en ook routinier Nico Nijhoff moest er in de wedstrijd af met een hamstringblessure. We hebben een smalle selectie, dus dat zijn naast de vakantievierende Justus von Martels wel belangrijke veren die we moeten laten. Maar Manderveen is conditioneel en fysiek verder dan wij. Een sterk team. We blijven lang in de wedstrijd, ook al omdat Nick Hendriks, onze doelman weigerde te capituleren, maar uiteindelijk moesten we toch het hoofd buigen.”

Manderveen gaat rusten op 1-0 dankzij Kevin Huizink. Na de thee, halverwege deel twee stuit Raymon Bloo op de doelman, maar Wouter Mars ontfermt zich met succes over de rebound. Vilsteren zit na de gelijkmaker in zwaar weer, maar houdt lang stand. Jorn Huitkamp weet uiteindelijk een gaatje te vinden en de wedstrijd is gespeeld als even later Gijs Wesselink de eindstand bepaalt op 3-1.

Zondag ontvangt Vilsteren FC het Centrum uit Enschede. De aftrap op de Molenesch is gepland om 14.00 uur.

 

Lars Kampman van V.V. Vilsteren blijft zijn tegenstander de baas  

 

Lees ook

WijZ zet de bloemetjes buiten in Ommen-Zuid

WijZ welzijn ontmoet graag de inwoners van Ommen. De opbouwwerkers starten daarom met het wijkproject …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.