Home / Uncategorized / Vilsteren moet de eer laten aan Sallandia

Vilsteren moet de eer laten aan Sallandia

VILSTEREN – Zowel Vilsteren als Sallandia begonnen hun bekeravontuur met een nederlaag. Vilsteren kreeg in Hoonhorst van de lokale v.v. met 2-0 klop, terwijl de ploeg uit Deventer stevig op de eigen Zandweerd met 0-4 onderuit ging tegen sportclub Overwetering.

Beide clubs kregen in de eerste ronde te maken met tegenstanders die op hoger niveau acteren. Op de Molenesch was er op papier sprake van gelijkwaardigheid. Twee clubs die uitkomen in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. In competitieverband ontlopen de clubs elkaar. Vilsteren is door de voetbalbond verwezen naar 5A, de Twentse klasse. Sallandia kreeg van de KNVB een startbewijs voor 5E, de meer Sallandse hoek. Tot zover de beslommeringen vooraf.

Of er op de fraaie, groene kunstmat van de Molenesch sprake was van gelijkwaardigheid? Voor de thee zeker niet. Met 0-1 mag de thuisclub niet mopperen. Die treffer komt al vroeg in het duel tot stand. Wesley Bosch lepelt een vrije trap op de plaat van Jordy Molemans. Diens kopbal lijkt naast te gaan, maar verdwijnt via de nepsprieten en de paal achter de grabbelende Nick Hendriks. Molemans ontpopt zich tot kwelgeest van de Molenesch en kan een paar keer met kunst en vliegwerk, maar ook met puur geluk van scoren worden gehouden. Over de thuisclub kunnen we kort zijn. Van de passing bij de geelzwarten klopt niks. Er is veel te snel balverlies. Vilsteren loopt continu achter de tegenstander aan en komt geen moment in zijn spel. Tot overmaat van ramp valt Jari Vlierman pal voor rust weg, na een kamikazeactie van Wesley Bosch, die genadig wegkomt met geel. De metamorfose komt na de thee. Vanuit de eerste de beste keer dat Wouter Mars wordt weggestoken is het bingo. De aanval is een smulmomentje voor de voetbalpuritein. Een voetbal abc’tje. Steekpass, achterlijntje halen en terugleggen op de instormende Pim Kamphuis. Oké, de afronding is niet perfect en met enig geluk, want ‘kluts, kluts’, maar de 1-1 staat op het denkbeeldige scorebord. Langs de lijn is de verwachting dat het herboren Vilsteren gaat doordrukken en dat lijkt keer op keer te gebeuren, maar de slingerballetjes voor van Mars blijven onbenut. Uit het niets valt de 1-2 als Lars Kampman de bal verkeerd raakt en zijn eigen goalie verschalkt. Dan gaat de ploeg van Runherd te hard op zoek naar de gelijkmaker en dat pakt verkeerd uit. Trainer/speler en late invaller Björn Rutten heeft aan een klein gaatje genoeg om de wedstrijd op slot te schieten, 1-3. “Sallandia is iets verder dan wij”, vond Runherd, die niet te lang treurde over de nederlaag. “We missen nog wat vaste krachten en Wouter Mars en Justus von Martels hebben nauwelijks training in de benen. Ik ben blij met de tweede helft, waarin we lef en vechtlust hebben getoond. Daar kunnen we mee verder.”

Opstelling: Hendriks; Vlierman (45. Kampman), Van der Kolk, Noordman en Rick Kortstee (70. Koen Kortstee); Von Martels, Jelle Niens en Stijn Niens; Mars, Bloo (82. Tuin) en Kamphuis.

Zondag ontvangt Vilsteren een tegenstander van formaat. Op de Molenesch zal de equipe van trainer Dik Runherd het twee klassen hoger acterende sportclub Overwetering in bedwang moeten houden. Het beginsignaal klinkt om 14.00 uur.

Foto: Pim Kamphuis brengt Vilsteren op gelijke hoogte met Sallandia

 

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

FC Ommen wint ook derde en afsluitende bekerduel

Ommen – Wie de stand in poule 11 van het bekervoetbal district Oost had bekeken, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.