Home / / Vijftiende kunst- en cultuurweekend sluit aan op de WAK

Vijftiende kunst- en cultuurweekend sluit aan op de WAK

DALFSEN – Het organiseren ervan heeft, met de steeds veranderende coronavoorschriften, heel wat voeten in de aarde gehad, maar het jaarlijkse kunst- en cultuurweekend van de stichting Kunst om Dalfsen kan dit jaar doorgaan. In het weekend van zaterdag 8 op zondag 9 september vindt het evenement voor de vijftiende keer plaats.

Dat jubileum had eigenlijk vorig jaar al gevierd moeten worden, maar toen kon het vanwege corona niet doorgaan. En ook afgelopen voorjaar – het kunst- en cultuurweekend vindt normaal gesproken in het eerste weekend van mei plaats – was het nog te vroeg om het op poten te zetten. “Daarom hebben we het ditmaal verschoven naar september, waardoor we tevens kunnen aansluiten bij de Week van de Amateurkunst (WAK) in Dalfsen, die van 11 t/m 18 september plaatsvindt”, aldus Paulien Tempelman, lid van het organisatiecomité van het kunst- en cultuurweekend. “We zijn er trots op dat we er ieder jaar weer in slagen om samen met de kunstpunten en kunstenaars een prachtige tentoonstelling op te zetten. Voor veel kunstliefhebbers is dit weekend inmiddels een begrip. De bezoekers komen allang niet meer alleen uit Dalfsen en omstreken, maar uit het hele land.”

Vlag en wimpel

Veel deelnemers nemen al jaren deel aan het kunst- en cultuurweekend en daarnaast zijn er elk jaar weer nieuwe kunstpunten en kunstenaars die zich aanmelden. Dit jaar doen er 46 kunstpunten mee en op de meeste kunstpunten exposeren meerdere kunstenaars. Met een knipoog naar het jubileum is gekozen voor het overkoepelende thema ‘Vlag & wimpel’. Veel kunstenaars hebben zich hierdoor laten inspireren bij het werk dat ze hebben gemaakt voor de exposities.

Omdat het onmogelijk is om in twee dagen alle kunstpunten te bezoeken, geeft de stichting een gids uit, zodat belangstellenden een keuze kunnen maken en een eigen fiets-, wandel- of autoroute kunnen samenstellen. Gidsen zijn te vinden op alle kunstpunten, bij bedrijven die in het gidsje adverteren en op diverse openbare locaties in de kernen van Dalfsen, Lemelerveld, Hoonhorst, Nieuwleusen, Oudleusen, Heino, Raalte, Ommen en Zwolle. Op de website kunstomdalfsen.nl staan de kunstpunten en de deelnemende kunstenaars eveneens vermeld. Vanwege het jubileum kunnen bezoekers meedoen aan een actie waarmee ze hun stem kunnen uitbrengen op wat in hun ogen het mooiste kunstpunt is.

Tekst: Hans Keesmaat

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.