Home / Uncategorized / Veel strijd in de Dalfser derby met een terechte 1-1 uitslag

Veel strijd in de Dalfser derby met een terechte 1-1 uitslag

ASC’62 en S.V. Dalfsen spelen gelijk

Een echte derby afgelopen zaterdag op sportpark Gerner in Dalfsen. Het was een wedstrijd in de tweede bekerronde. De wedstrijd tussen ASC’62 en S.V. Dalfsen eindigde in een terechte punten verdeling (1-1). Het werd een wedstrijd met veel strijd er was veel energie bij de spelers. Een aantal spelers hebben duidelijk een tijdje aan de ‘laadpaal’ gezeten. De eerste helft was qua veld overwicht voor S.V. Dalfsen terwijl na de hervatting ASC’62 het beste van het spel had. In het eerste gedeelte wachtte ASC’62 de tegensander op en S.V. Dalfsen schoof de bal op het middenveld veelvuldig heen en weer. Uit een van de aanvallen moest keeper Thom Scherpenkate van ASC’62 duidelijk zijn reflexen tonen. Na een half uur spelen was het wel raak. Vincent van den Anker kapte zijn verdediger op links uit. De bal kwam strak tweede paal waar Jeroen Kamphuis vrij kon inkoppen (0-1). Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting nam ASC’62 duidelijk het initiatief. Mark Knol hield zijn doel schoon op schoten van o.a. Matthijs van Gelder. Uit een van de aanvallen maakte laatste man Bos overduidelijk een overtreding binnen de zestien en bovendien ook nog eens hands. Scheidsrechter aarzelde geen moment en legde de bal op de stip. Chiel Pasman zette Knol op het verkeerde been (1-1). Beide teams gingen vervolgens nog vol voor de winst, maar gescoord werd er niet meer. De beste mogelijkheid hiervoor was overigens voor ASC’62. Dalfsen kwam goed weg toen van Gelder op weg naar de goal werd gehaakt door Jansen of Lorkeers. Slechts geel volgde. Na nog een goede mogelijkheid voor Kamphuis maar zijn schot was te slap had Bart Visscher in de slotminuut matchwinnaar kunnen worden maar Mark Knol pakte bekwaam. Een terechte puntenverdeling in deze Dalfser derby. ASC’62 bekert zaterdag verder uit tegen VSCO en S.V. Dalfsen gaat op bezoek bij zondag tweede klasser BWO in Hengelo.

S.V. Nieuwleusen wint bekerwedstrijd van EZC´84

Nieuwleusen speelde in de tweede bekerronde uit in Epe tegen 4e klasser EZC’84 en won met 0-4.
Al in de 2e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. De inzet van Randy Vink werd nog met de voeten gekeerd maar de rebound schoot Tom Vasse in het dak van het doel. Na een half uur spelen werd de score verdubbeld door Vink, uit een corner schoot hij van dichtbij binnen. Op slag van rust kopte Saake Malestein een hoekschop hard in het doel en bracht de ruststand op 0-3. Ook na de hervatting was Nieuwleusen heer en meester op het veld maar er werd slecht eenmaal gescoord. Twintig minuten voor tijd bracht Thomas Koobs de eindstand op 0-4. Malestein wipte de bal over de defensie waarna Koops kopte de bal fraai binnen. In deze bekerpoule won Hattem met 0-5 van Wythmen. De stand in deze poule is:1. Hattem 2-6 (15-1). 2. S.V. Nieuwleusen 2-6 (7-0). 3. Wythmen 2-0 (0-7). 4. E.Z.C´84 2-0 (1-14). Zaterdag speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis de laatste bekerwedstrijd tegen Hattem. Omdat Hattem een beter doelsaldo heeft moet er gewonnen worden om eerste te worden in de poule.

Hoonhorst verliest tweede bekerwedstrijd

Vierde klasser Hoonhorst speelde de tweede bekerwedstrijd uit tegen 3e klasser S.C. Overwetering en verloor met 6-2. De eerste bekerwedstrijd werd met 2-0 gewonnen van Vilsteren. De doelpunten in Olst vielen als rijpe appelen, helaas voor Hoonhorst de meeste aan de verkeerde kant. Over de gehele wedstrijd gezien voetbalde Hoonhorst goed mee. De doelpunten van Hoonhorst kwamen van de voet van Tijmen Bovenmars en Sten Klein Herenbrink. Voor de thuisploeg scoorden Dennis Willems (2x), Niek Logtenberg (2x) en tweemaal Jaimey Seizing. Zondag speelt Hoonhorst de derde bekerwedstrijd om 14.00 uur uit tegen Sallandia in Deventer.

Goede overwinning van V.V. Lemelerveld

Lemelerveld speelde afgelopen zaterdag thuis tegen de oudste en grootste voetbalclub uit Lelystad in de tweede bekerronde. Het werd een moeizame maar verdiende 3-2 overwinning voor de ploeg van de nieuwe trainer Kelvin Bonhof. De stand in deze poule is: 1. Be Quick 6 punten. 2. Lemelerveld 3 punten. 3. KHC eveneens 3 punten en op de vierde plek staat Leleytad’67 met nog geen punt. Lemelerveld speelt zaterdag om 17.00 uur de laatste wedstrijd in deze poule uit tegen KHC

USV goed voor de dag bij S.C. Emmeloord

Het wordt wat 1-tonig: opnieuw speelde USV met 1-1 gelijk. Nu al voor de vierde keer op rij. Dit keer op bezoek bij S.C. Emmeloord. Voor rust was USV op zijn minst gelijkwaardig aan de 2e klasser. De 0-1 voorsprong bij rust was dan ook zeker niet onverdiend. Na ruim 20 minuten nam Thijmen Stegeman de felicitaties in ontvangst na zijn doeltreffende vrije trap. Maar analyse tijdens de rust wees uit dat Frank Kuiper met zijn hoofd de bal het beslissende zetje had gegeven. Ruststand 0-1. Na de hervatting drong de thuisclub wat meer aan op de kunstsprieten van sportpark Erverbos. Maar USV had achterin de zaken goed voor elkaar en gaf weinig kansen weg. En anders was er altijd nog de alerte doelman Martijn Scheper. De gelijkmaker kwam in de 65e minuut dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Een corner werd door niemand geraakt en plofte zo in de verre hoek tegen het zijnet (1-1). sc Emmeloord kreeg daarna nog een handvol corners, maar miste precisie en scherpte. USV loerde nog wel op een counter, maar was tevreden met het resultaat. Eindstand 1-1. Zondag speelt USV voor de beker in en tegen IJhorst. Op het sportpark aan de Van Wijngaardenstraat wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Verslag/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

FC Ommen wint ook derde en afsluitende bekerduel

Ommen – Wie de stand in poule 11 van het bekervoetbal district Oost had bekeken, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.