Home / / Uit Hei en Dennen: 60 plus club

Uit Hei en Dennen: 60 plus club

Gerrit is enthousiast lid van deze club, een MANNEN club hè, waar heel af en toe ook de bijbehorende dames mogen aantreden. Vorige week was D-day, wij mochten met de heren aanzitten AAN het buffet, opgediend door een ons bekend restaurant. Vielen wij gelijk aan? Tuurlijk niet, eerst een glas champagne en een welkomstwoord. Na de hartelijke woorden van de gastheer vormden zich clubjes op het terras en in de grote fraaie tuin. Met vijf dames en één heer vormden wij een verrukkelijk vrolijk, olijk en enthousiast clubje. Waarover spraken wij? Onder het genot van verrukkelijke wijn bleken wij dames en heer heel enthousiast over diverse onderwerpen te kunnen praten. Ik heb beloofd NIET uit de school te klappen, dus my lips are sealed. Het is wonderlijk hoe spontaan er gepraat werd, zo goed kennen we elkaar niet, en toch……….. wij vertrouwden elkaar en zagen gemeenschappelijk af van ‘kijk mij eens’ verhalen. In tegendeel, wij hadden de meeste lol om verhalen die sukkelig afliepen, dan ben je dus friends for ever. Ik weet niet of mannen dat ook kunnen. Zij hebben de grootste lol onder elkaar, maar om nou hun zwakheden direct te verkondigen? Ik denk het niet. De wijn deed z’n werk, behalve bij diegenen die naar huis moesten rijden. Dus de vrouw!
Wij zijn gewoon het meest betrouwbare soort hè, dus ben ik altijd de chauffeur die de man naar huis rijdt. Het vrouwelijke woord zal wellicht chauffeuse zijn, maar dat vind ik zo kneuterig klinken. Dan denk ik aan de overleden heer S. Die zei menig keer ‘Ie kunt aordig goed sjoffeur’n’.

Ik mis hem nog steeds, maar gelukkig heb ik weer een nieuwe meneer uit Oldenhaghe. Wij hebben elkaar vanmiddag voor het eerst ontmoet. Meneer is sinds kort weduwnaar en mist zijn vrouw ontzettend. Hij is dol op planten en treinen. Hij heeft een heel spooremplacement gebouwd. Ik stelde voor naar Holten te rijden over de Holterberg, zodat hij de prachtig gekleurde paarse heide kon bewonderen. Hij genoot zichtbaar en daar doe je het voor hè. We dronken iets lekkers op het terras en leerden elkaar steeds beter kennen. Het is altijd weer een gok, past diegene bij je of moet je teveel inleveren van jezelf. Dat houd je namelijk niet vol. Het moet van beide kanten klikken. Zo ook met de Oldenhaghe dame, die ik morgen weer bezoek. Vrijwilligerswerk is echt fantastisch.

Antoinette

Lees ook

Vechtdal verbetert fietsnetwerk verder

REGIO – Gebruikers van de fietsknooppunten fietsen binnenkort langs nog mooiere routes in het Vechtdal. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.