Home / / Uit Hei en Dennen

Uit Hei en Dennen

Mijn verwondering gaat meerdere malen uit naar diverse vormen van kunst. Ik heb vaak ook bewondering, maar als het om de wandbekleding van eerste en tweede Kamer gaat heb ik toch twijfels. Wat vindt U van de kostbare wandversieringen van de eerste en tweede Kamer? In de tweede hangen een soort uitwerpselen van buffels of andere flinke diersoorten à raison van 200.000 euro en in de eerste Kamer werd men enthousiast voor kleurige wandtapijtjes, die door IKEA geleverd konden zijn. Ze zijn uiteraard van een KUNSTENAAR, à raison van flink wat euri. Laten we het er op houden dat ik er absoluut onvoldoende notie van heb, bovendien hoef ik er niet te zitten. Regeren is vooruitzien. Dat zou je soms niet zeggen. Hoe lang zitten we al zonder een regering? En ziet het er naar uit dat er licht in de tunnel komt? Voorlopig kunnen sommigen elkaars bloed drinken. Het Kaag mens, zoals ze al genoemd wordt, is doelwit van vele cartoons en krantencolumns. Je moet een stalen harnas hebben om met al die negatieve kritieken om te gaan. Zij kan het en dat vind ik dan weer bewonderenswaardig. Komt er een Rutte 3? Als het aan hem ligt wel. Tenslotte won de VVD weer bij de laatste verkiezingen. Hij heeft wel wat steken laten vallen de laatste jaren, maar zijn aanhangers blijven hem trouw. Niet getrouwd, dus alle tijd en inzet kan hij aan zijn taak kwijten. Vrouw noch heer aan zijn zijde, zo’n charismatisch mens moet toch ergens een liefdevolle vrouw of man kunnen vinden?

Wat bezielt een wijs mens om de politiek in te gaan. Je gaat in eerste instantie uit van een nobel doel. Niet om bij de eerste oprisping wachtgeld voor twee jaar te eisen. Er zijn ook één man/vrouw fracties. Die hebben weinig tot niets te vertellen of te eisen, maar zij vermijden wel onderlinge vetes. Dat lijkt me wel wat. Je doet mee, leert van de grotere partijen en als je het zat bent verdwijn je met een aardig handgeld, dat je een aantal jaren boven water houdt. Bij het vinden van een andere lucratieve baan heb je toch iets meer in je bagage dan de eerste de beste manager. Sommigen werden tram- of buschauffeur. Je stuurt op die manier toch nog! Mark gaat, als hij tegen beter weten in NIET wordt herkozen voor de klas staan, zegt hij……….

Antoinette

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.