Home / / Tien jaar G-voetbal in Ommen

Tien jaar G-voetbal in Ommen

OMMEN – Het G-voetbal in Ommen is begonnen als een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en OZC en maakt sinds 2021 deel uit van FC Ommen.

Ard Veurink en Ronnie Huizing waren stuwende krachten achter de invoering van het G-voetbal, speciaal bedoeld voor mensen met een beperking (verstandelijk of lichamelijk) die moeilijk of niet mee kunnen komen met het reguliere voetbal, maar wel bijzonder veel plezier beleven aan het geliefde spelletje. Vanaf de oprichting in 2011 speelt het team in een eigen tenue, in de kleuren van de gemeente Ommen. De G in de naam G-voetbal staat niet voor ‘gehandicapten’, zoals wel vaak gedacht wordt. Tot in 1984 liepen de categorieën van de KNVB tot F. Toen er een nieuwe categorie moest komen voor deze spelers werd dat automatisch de G-categorie.

G-voetbal werd ingevoerd in 2011 en bestaat dus tien jaar. Een mijlpaal. Normaal gesproken werd ieder jaar een toernooi georganiseerd met omliggende verenigingen, maar in deze coronatijden zat dat er helaas niet in. Om het hoogtepunt zomaar voorbij te laten gaan kon natuurlijk ook niet. De begeleiders, ouders en een delegatie van het team stak de koppen bij elkaar. Er kwam een programma uitrollen, waaruit een mooie dag is ontstaan. Restaurant Flater, als sinds de oprichting hoofdsponsor van deze toppers, was het verzamelpunt.

Kippenvelmoment

De uitbaters en supersponsors Henk Smit en Herman Hermes hadden een uitgebreide lunch klaar staan. Voordat er aangevallen kon worden, nam Harry Wassens namens het bestuur van FC Ommen het woord. Het bestuurslid werd tijdens zijn toespraak ondersteund door Lieuwe Hoekstra. In woord en gebaar vertelde Hoekstra, vader van een teamspeler, wat de voetbal voor hem betekent, saamhorigheid, onderdeel van een team zijn, samen winnen en samen verliezen. Hij nam het woord namens alle ouders. De dankbaarheid spatte er van af, een kippenvelmomentje. Na de lunch, ging het richting Lemele voor een potje voetgolf. Onder een heerlijk zonnetje en met een fantastische sfeer werden de negen holes afgewerkt. Er werd gestreden in drie categorieën: spelers, begeleiders en ouders. De eeuwige roem en een joekel van een medaille gingen uiteindelijk naar Rob de Waard bij de spelers, Frans van der Boon bij de ouders en Ard Veurink bij de begeleiders. De laatste ronde bestond uit een drankje of een ijsco welke namens FC Ommen werd aangeboden.

Welkom

De G-voetballers trainen op donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur op het voormalige veld van OVC ’21 op sportpark Westbroek. Kijkers of kandidaat-spelers zijn van harte welkom. In de wintermaanden wordt er in de zaal getraind. Zie www.fcommen.nl

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.