Home / Uncategorized / Sportclub Lemele krijgt zes tikken om de oren

Sportclub Lemele krijgt zes tikken om de oren

LEMELE – Sportclub Lemele opende de jaargang 2021-2022 op vertrouwd terrein. Achilles ’12 was het beoogde slachtoffer bij de opening van de nieuwe competitie. Een vereniging uit textielstad Hengelo, vele malen groter dan de thuisclub, met zowel een zaterdag- als zondagssectie. Nou ja, een leuke beslommering vooraf, maar het moet op het speelveld gebeuren. En daar is het gewoon elf tegen elf.

De trotse koploper van het onderbroken seizoen 2019-2020, met de volle mep na vier wedstrijden en nul goals tegen, ging stevig onderuit tegen de ploeg van Omar Wennink. De geblesseerde Thomas van Leusen had een tip voor de verslaggever, “hou het maar kort, een drama.” Even wat nadere toelichting misschien? “Nou ja, Lemele staat bekend om zijn vechtlust. Nooit opgeven. Vandaag was daar niks van te zien”, vond de geblesseerde routinier. En elftalleider Henk Warmelink sjokte na afloop mistroostig en hoofdschuddend weg, onderwijl de duim neerwaarts drukkend. Ach ja, het ene jaar is het andere niet en het seizoen is nog lang. Was het echt zo beroerd? Ja, over de hele wedstrijd gezien wel, al waren er wel ‘als’ momenten. Wat als de 1-1 was gevallen na de vroege 0-1 van Mark Wolters. Had gekund. De kans deed zich voor, maar ja, als een verhaal begint met ‘als, als, als’ weet je het wel. Loopt niet goed af. Dat geldt overal, dus ook voor sportclub Lemele. En eerlijk is eerlijk, niks aan te merken op de zege van Achilles ’12, dat een paar heerlijke voetballers in de gelederen. Frits Wiersma bijvoorbeeld. Die besluit na bijna een half uur spelen de pantoffel aan te halen. Boem, Ruan Weelink kansloos en 0-2. Als even later na een uitval diezelfde Wiersma vrije doorgang wordt verleend is de wedstrijd gespeeld, 0-3. De thuisclub is lamgeslagen. Niks lukt. Lemele loopt continu achter de tegenstander uit Twente aan. Wiersma voltooit zijn trilogie. 0-4 halverwege. Lange gezichten tijdens de onderbreking, in een mengeling van ontgoocheling en toch ook bewondering voor de tegenstander, een fris en frivool voetballend gezelschap. Na de thee vinden de bezoekers het wel best. Er wordt teruggeschakeld, maar de thuisclub is al murw gebeukt en kan niks afdwingen. Invaller Jesse Klijnstra wil nog wel en maakt het leed nog ondraaglijker voor de thuisaanhang. 0-5 genoeg ellende zo? Nee. In de laatste minuut pikt ook Ties van Norel een goaltje mee en bepaalt de eindstand op 0-6, beschamende cijfers voor Zandeinde.

Opstelling: Weelink; Dijk (62. Melvin Bakhuis), Remon Kleinlugtenbeld, Kersjes en Sander Kleinlugtenbeld; Lubbers, Kok en Grefelman; Yoran Bakhuis (76. Horsman), Van Bessen en Kleinjan (76. Schotman).

Sportclub Lemele reist zaterdag af naar Hengelo. Op sportpark Slangebeek staat de ploeg van trainer Patrick Speetjens om half drie tegenover ATC ’65.

Verslag/Foto: Willem Lampe

 

Typerend beeld uit de ontmoeting tussen SC Lemele en Achilles ’12. Kenny Kersjes heeft het nakijken.

 

Lees ook

Burgemeesters IJsselland roepen op tot een coronabeleid met meer perspectief

REGIO – Tijdens een extra vergadering van het Regionaal Beleidsteam corona gisteren in IJsselland werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.