Home / Uncategorized / Sportclub Lemele kan niet stunten tegen ‘buurman’ Hellendoorn

Sportclub Lemele kan niet stunten tegen ‘buurman’ Hellendoorn

LEMELE – In poule 17 is geen hoofdrol weggelegd voor sportclub Lemele. Na een krappe nederlaag tegen Barbaros (2-3) en een onbeslist tegen sportclub Deventer (2-2) zit een vervolg van het bekeravontuur er niet in. Dat was sowieso al geen kwestie van daar zet ik een kapitaal op in, met het derde en afsluitende duel in het vooruitzicht. Op Zandeinde kreeg het team van Patrick Speetjens te maken met v.v. Hellendoorn, een klinkende affiche, maar allesbehalve een eitje. Strijdlust kan de bergploeg nooit ontzegd worden, maar op basis van rangschikking en kwaliteitsverschil zijn de buren uit Hellendoorn zwaar favoriet. Kwaliteitsverschil kan weggepoetst worden met een ongelooflijk portie inzet, maar er zijn natuurlijk wel grenzen. Kortom: zat er een stunt in, in deze burenruzie, of werd het een logische overwinning voor de bezoekers, die in de reguliere competitie een niveautje hoger acteren dan de thuisclub.

Niet dus, het betere stuntwerk bleef achterwege, maar goed, daar maalde niemand om. Het zonnetje deed zijn best. Op het terras lieten de thuissupporters zich de goudgele rakkers goed smaken, terwijl pa Kleinjan achter de barbecue braadworsten om te draaien. Zoonlief bracht na bijna een half uur spelen de hoop terug in de Lemeler voetbalharten, nadat hij vanuit een perfecte counter de thuisclub op gelijke hoogte bracht, maar het surplus aan kwaliteit bij de buurman van een paar kilometer verderop gaf uiteindelijk de doorslag. De bezoekers, die al enkele jaren aan het handje van oefenmeester Bart Benneker lopen, gaven vanaf minuut 1 gas. Er was continu dreiging voor de kist van doelman Ruan Weelink. Al vlot lag de 0-1 in het net. Voorzet Bram Kamphuis, knik Carlos Lopes Macedo. Een klinkende voetbalnaam, die je verwacht bij de Koninklijke uit Madrid en niet direct in verband brengt met v.v. Hellendoorn. Maar goed, Lopes Macedo is dit niveau zeker een voetbalpareltje, net als zijn lichtvoetige maatje Ruben Hendriks. De thuisclub zwaar in de verdrukking, maar toonde ‘cojones’ en tegen alle verwachting in werd het geen 0-2 of 0-3, maar 1-1. ‘Rookie’ Bram Kok veroverde brutaal en met lef balbezit en zette een fatale aanval op, besloten met een dodelijke uithaal van Jelmer Kleinjan. Lemele leek de 1-1 mee de rust in te slepen, maar daar dacht Bram Kamphuis anders over, 1-2. De 1-3 is na de thee enkele keren dichtbij, de 2-2 mijlenver weg en deze blijft logischerwijs uit. Als ‘gladde aal’ Hendriks randje buitenspel door mag is er ook voor Weelink geen houden meer aan. De wedstrijd is gespeeld. Is het uit voorzorg, of is de pijp leeg? Lemele vervangt enkele vaste waarden en tracht zonder verder averij de gelopen wedstrijd uit te spelen. In minuut 90 valt de 1-4, nadat Hendriks slechts via een overtreding van scoren kan worden gehouden. Erik Lubbers is de boosdoener en het slachtoffer velt zelf het vonnis vanaf elf meter. 1-4, och, logische uitslag. Het bekeravontuur is voorbij. Geeft niks, dat was ingecalculeerd. Belangrijker deze middag: het bier is koud en de braadworsten warm.

Opstelling: Weelink; Kersjes, Warmelink (85. Schotman), Remon Kleinlugtenbeld (75. Sander Kleinlugtenbeld) en Dijk; Lubbers, Kok (82. Horsman) en Grefelman; Bakhuis, Van Bessen en Kleinjan.

Sportclub Lemele opent het seizoen 2021-2022 op het vertrouwde Zandeinde met een duel tegen Achilles ’12 uit Hengelo. Het eerste fluitsignaal klinkt om 14.30 uur.

 

Foto: Een typerend beeld uit de wedstrijd Lemele-Hellendoorn, de druk was groot op het doel van de thuisclub

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.