Home / / Schaakvereniging Het Zwarte Paard start het nieuwe seizoen

Schaakvereniging Het Zwarte Paard start het nieuwe seizoen

OMMEN – Ook de schaakvereniging Het Zwarte Paard in Ommen is weer begonnen met de eerste clubavond van het seizoen.

De leden hebben hier lang naar uitgekeken, want door de coronaepidemie lag het clubleven al vanaf maart 2020 stil en is er van een onderlinge wedstrijdschaak weinig terecht gekomen. Hoewel schaken tegen de computer altijd mogelijk is, zal iedere clubspeler beamen dat er niets leuker is dan aan het schaakbord tegen een echte tegenstander te spelen. Het speciale gevoel dat je ervaart als je je tegenstander zwaar ziet nadenken om een goede verdediging te vinden wanneer je een mooie aanvallende zet op het bord hebt gezet, laat zich niet goed beschrijven. Steeds leuker wordt het als je aanvalsplan ook lijkt te gaan slagen en je de overwinning na een spannende strijd binnenhaalt. Het omgekeerde kan uiteraard ook gebeuren, maar dat maakt het schaakspel juist zo boeiend.
Door de dramaserie ‘The Queen’s Gambit’ op Netflix is de interesse voor het schaken flink toegenomen. Er waren daardoor lange tijd geen goede schaaksets, met de officiële wedstrijdfiguren (het Staunton model), meer te krijgen omdat alle leveranciers uitverkocht waren.

Een kijkje nemen

Mogelijk inspireert de toegenomen aandacht voor het schaken schaakliefhebbers in Ommen en omgeving om (weer) in clubverband te gaan spelen. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een kijkje te nemen op een van de clubavonden op donderdag in het Hervormd Centrum, Julianastraat 8 in Ommen. Deze locatie biedt uitstekende mogelijkheden om bij het spelen de richtlijnen van de overheid en de Schaakbond te volgen. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur en de spelers worden ingedeeld volgens het Keizersysteem. Dat betekent dat er zo veel mogelijk gespeeld wordt tegen een tegenstander van ongeveer dezelfde speelsterkte. In dit systeem zijn in de eerste weken nieuwe spelers ook vrij gemakkelijk in te passen in de competitie.

Lees ook

Lampie: Ommermars

In 99 van de honderd ochtenden ben ik als eerste op. Een paar uur later …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.