Home / / RTV Vechtdal zet stappen naar verdere professionalisering

RTV Vechtdal zet stappen naar verdere professionalisering

DALFSEN/OMMEN – RTV Vechtdal heeft iets te vieren. Op zaterdag 25 september neemt de omroep voor Dalfsen en Ommen haar nieuwe televisiestudio in de Carrousel in Ommen in gebruik. Het feestelijk programma is ´s ochtends live op tv en ’s middags houdt de omroep open huis.

RTV Vechtdal is de vorig jaar geïntroduceerde naam voor de koepelorganisatie die drie verschillende media omvat: televisiestation Vechtdal TV, de radiozender Vechtdal FM en de radiozender Vechtdal NL. De omroep beschikt al langer over een radiostudio in Nieuwleusen, waar de tv-studio komt nu bij komt. Deze maakt een vast wekelijks televisieprogramma mogelijk, met nieuws uit het Vechtdal, studio-interviews, praatprogramma’s en thematische series. De omroep streeft naar professionalisering door opleiding van de ongeveer 120 vrijwilligers en een nieuwe website en huisstijl.

In de Carrousel hebben vele vrijwilligers de afgelopen maanden hard aan de nieuwe studio gewerkt. Op zaterdag 25 september verrichten de burgemeester van Ommen, Hans Vroomen en wethouder van de gemeente Dalfsen, Jan Uitslag de officiële openingshandeling. Het ochtendprogramma omvat een Ronde Tafelgesprek over de verwachtingen over lokale omroepen en wordt omlijst door Ensemble Cloë Elsenaar-Yorrick Simmens; het is live te volgen op de tv-kanalen van Vechtdal TV.
’s Middags houdt de omroep open huis. Een ideale gelegenheid voor iedereen om kennis te maken en om zich te oriënteren op mogelijkheden om met RTV Vechtdal samen te werken. Gedurende de gehele dag kunnen gasten de studio bezoeken, in overeenstemming met de RIVM-richtlijnen in groepen van maximaal vijftien personen.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.