Home / / Politiek verwoord: Keuzes: veilige wegen en goed onderwijs

Politiek verwoord: Keuzes: veilige wegen en goed onderwijs

Er gebeurt veel in Ommen, dat de aandacht vraagt. Wat is belangrijk voor Ommen? Daar zijn de meningen zo af en toe nogal over verdeeld. Als politieke partij maak je een afweging wat goed is voor Ommen en maakt daarin keuzes. Zo hebben we als CDA erop aangedrongen dat het wegenonderhoud in de Laarakkers wordt opgepakt. We zijn nu bijna drie jaar verder en ja! het onderhoud van de wegen in de Laarakkers wordt aangepakt en opgepakt. Als CDA was en is onze boodschap: ‘Zorg voor goed onderhoud van onze wegen, in de kern en in het buitengebied!’ Zo hebben we er in 2018 op aangedrongen, dat het onderhoud van de wegen in de Laarakkers (en trouwens ook in de Strangen en Zeeheldenbuurt) nu toch echt eens moest worden aangepakt. Het moest gebeuren of het nu wel of geen tijd was volgens de lange termijn kalender met betrekking tot het onderhoud aan de wegen in Ommen. Het was niet meer veilig en zag er ook niet meer uit. En hier stonden we gelukkig niet alleen in, veel inwoners en ook andere politieke partijen waren het met ons eens.
CDA-fractievoorzitter Marinus Dunnewind was destijds duidelijk: “Lapmiddelen aan het wegdek van de woonstraten in de Laarakkers zijn onvoldoende. Er is of nieuw asfalt of er zijn nieuwe klinkers nodig.” De hele raad was het met het CDA eens, dat het onderhoud aan de wegen in de Laarakkers moest worden opgepakt en een motie, door het CDA ingediend, werd dan ook raadsbreed ondersteund. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen inwoners, politiek en gemeente. Het is en blijft zo belangrijk om ons als politiek een signaal te geven wanneer u of wanneer jij denkt dat het beter of anders kan en ook anders of beter moet. Want veel zaken bepalen het woongenot en veiligheid van ons als inwoners van Ommen. Zo moest in dit geval ook de riolering in de Laarakkers deels worden aangepakt.
Eerlijk is eerlijk, de gemeente heeft het prachtig opgepakt. Zo is er een intensief participatietraject opgestart, waarin inwoners konden meepraten hoe de nieuwe inrichting vorm moest worden gegeven. Veel inwoners hebben hier hun stem laten horen. En vorige week is het startsein gegeven voor groot onderhoud aan de wegen in de wijk. Het belooft veel goeds voor de uitstraling en veiligheid van de Laarakkers! Wij als CDA zijn benieuwd naar het eindresultaat en blijven ons inzetten voor veilige wegen en goed onderhoud in Ommen en haar buitengebied!
Een ander punt dat we graag nog willen benoemen, is ons onderwijs! Als CDA vinden we dat we trots mogen zijn op ons onderwijsaanbod in Ommen. Van primair basisonderwijs, zowel regulier alsook speciaal onderwijs, speciaal voortgezet onderwijs en regulier voortgezet onderwijs van praktijkonderwijs tot en met VWO, Ommen heeft het allemaal. Volgend jaar wordt het gloednieuwe en moderne Kindplein West in gebruik genomen. Een traject waarin ook keuzes moesten worden gemaakt. Naar de toekomst toe zal er ook weer een keuze moeten worden gemaakt voor een al dan niet te realiseren Kindplein Oost. Het CDA zal zich hiervoor inzetten op de huidige Aldi-locatie, zodat basisschool de Kardoen in een nieuw gebouw gaat worden ondergebracht naast Het Palet.

De komende tijd staan ons nog veel meer keuzes te wachten. Keuzes waar de één blij van wordt, terwijl de ander hetzelfde besluit niet kan begrijpen. Weet dat we als lokale CDA- fractie altijd bereid zijn onze keuzes aan u uit te leggen.

Namens de fractie van het CDA,
Jacqueline Tuinbeek, raadslid

Lees ook

Tien jaar G-voetbal in Ommen

OMMEN – Het G-voetbal in Ommen is begonnen als een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.